Şenyaşar, polise rağmen nöbette

  • Urfa'nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018'de AKP Urfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınları tarafından eşi ve iki oğlu katledilen Emine Şenyaşar ile katliamdan yaralı kurtulan Ferit Şenyaşar’ın, Urfa Adliyesi önünde 9 Mart 2021’de başlattığı Adalet Nöbeti 533. gününe girdi. 

 

Aile, dün sabahın erken saatlerinde Suruç'ta bulunan evlerinden Urfa Adliyesi önüne geldi. Adliye binası girişinde gölgede oturmaları polis tarafından 8 Ağustos'tan beri engellenen anne ve oğul, “Şenyaşar Ailesi Adalet Köşesi”nde, İnsan Hakları Derneği (İHD) Urfa Şubesi ile birlikte nöbete başladı. 

Nöbet eyleminde konuşan İHD Şube Eşbaşkanı Mustafa Vefa, “532 gündür bir ailenin bir talebi var ama bu talebe karşı hiçbir cevap ve muhatap bulunamadı. Bu katliam kameraların, valinin, emniyet müdürünün önünde yaşandı. Geldiğimiz durum, dört yıla yakın bir süredir bu dosyada ilerleme yaşanmadı. Göstermelik bir takım şeyler yapıldı, ancak hakkaniyetli gelişme yok. Zaten en başından beri dosyaların tefrik edilip bu dükkanda yaşanan olayın Malatya’ya gönderilmesi ve alelacele bir yargılama yapılıp orada Şenyaşar'ın cezalandırılması, bu sürece ilişkin bize fikir veriyordu” diye konuştu.

Aileye destek ziyaretinde bulunun yurttaşların polis tarafından "taciz" edildiğini ifade eden Vefa, şunları söyledi: "İnsanları korku ve baskıyla sindirmeye çalışıyorlar. Ailenin talebi hepimizin talebidir ve Emine Şenyaşar da aslında hepimizin dili olmuştur. Bugün Urfa Adliyesi'nin önüne gitmek istemiş ama her türlü engelle karşılaşmıştır. Aynısını bugün de yaşadık."  URFA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.