Şenyaşar’a adliye bahçesi de yasak

.

.

  • "Adalet" eylemlerinin 78. gününde olan Emine ve Ferit Şenyaşar, dün adliye bahçesinden polisler tarafından zorla çıkarıldı.

Urfa'nın Suruç ilçesinde 24 Haziran 2018 genel seçimlerinden önce AKP’li İbrahim Halil Yıldız'ı yakınları ve korumaları saldırısı sonucunda eşini ve iki oğlunu yitiren Emine Şenyaşan ve saldırıda yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar'ın, 9 Mart'tan bu yana Urfa Adliyesi önünde "adalet" talebiyle başlattığı oturma eylemi devam ediyor. Hafta sonu yasaklarının sona ermesinin ardından aile, dün sabah tekrar adliye önüne gelerek, eylemlerini adliye bahçesinde devam ettirmek istedi, ancak polisler aileyi oturdukları yerden zorla kaldırarak, bahçenin dışına çıkardı.

Yaşananlara tepki gösteren Şenyaşar, yaklaşık üç aydır adliye önünde oturma eylemi gerçekleştirdiğini belirterek, "Bizi gözaltına alıyorlar, neden çocuklarımı katledenleri almıyorlar? Bize mi yasak? Çocuklarımın katilleri ellerini kollarını sallaya sallaya geziyor. Nerede adalet?" diye yaşananlara isyan etti.

Aile sosyal medya hesaplarından, Adalet Bakanlığı'nın resmi hesabını etiketleyerek, "Suruç Devlet Hastanesi'nde üç insanımız katledildi. Bir yetkili çıksın 'Böyle bir şey yaşanmamıştır' desin biz de evimize gideriz. Katiller belli ama gereğini yapacak savcı yok. Adalet mücadelemiz karşılık bulana kadar devam edecek... Susmayacağız" diye paylaşımda bulundu.

URFA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.