Şenyaşarlar yine gözaltına alındı

  • Adalet talebiyle Urfa Adliyesi önünde oturma eylemi yapan Emine Şenyaşar ve oğlu, önce polis saldırısına uğradı, ardından da gözaltına alındı.

 

Katledilen eşi ve iki çocuğu ile tutuklu oğlu için adalet talebiyle Urfa Adliyesi önünde yaptığı oturam eyleminin, 17. gününde polis saldırısına uğrayan Emine Şenyaşar ve oğlu Ferit Şenyaşar, dövizlerine el konulup bir süre abluka altında tutuldu, DTK heyetinin ziyaretinin hemen ardından da gözaltına alında.

Şenyaşarlar, dün sabah saatlerinde adliye önüne geldi, diğer günlerden farklı olarak taleplerini şövalelerin üzerine bıraktıkları dövizlere yazdı. Bir süre sonra adliyenin "Kamu binası" olduğu gerekçesiyle şövalyelere izin vermeyeceklerini belirten polisler, zorla döviz ve fotoğrafların yer aldığı şövalelere el koydu. Uzun bir süre şövalelerin alınmasına karşı direnen Ferit Şenyaşar "17 gündür buradayız. Bugüne kadar bize ne dediyseniz yaptık. İlk başladığımızda içerdeydik, bizi çıkardınız. Sonra kapıdan da uzaklaştırdınız. Bundan sonra öldürseniz de buradan bir adım geri atmam" diyerek tepki gösterdi. 

Basın çalışanlarının "yeterince" görüntü aldıkları gerekçesiyle saldırı anını çekmesini engelleyen polis, basın çalışanlarına Genel Bilgi Taraması (GBT) yaptı. Şövalelere el koyan polis, aileyi ablukaya aldı. Anne Emine Şenyaşar ve oğlu Ferit Şenyaşar'ın polis ablukasında adalet nöbetini sürdürdü.

DTK Eşbaşkanı ziyaret etti

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Berdan Öztürk ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eşbaşkanları Saliha Aydeniz ile Keskin Bayındır, polis ablukasında bulunan aileyi ziyaret etti. Emine Şenyaşar, heyete yaşadıklarını anlattı. Gözyaşlarına hakim olamayan Şenyaşar, “Burada oturuyoruz bize müdahale ediyorlar. 17 gündür bizi buradan kaldırmaya çalışıyorlar” dedi. Çantasında taşıdığı ilaçları DBP Eşbaşkanı Saliha Aydeniz’e gösteren Şenyaşar, “Uyumak için bile ilaç kullanıyorum. Gözlerim kör oldu, damla ilaç sıkmaktan. Dayanacak halimiz kalmadı. Ölmeden Fadıl’ımı görmek istiyorum” diye konuştu. 

Şenyaşar’ı teselli eden Aydeniz, “Sonuna kadar haklı mücadelenizde yanınızdayız. Siz burada oturuyorsunuz, sizin üzerinizde baskıyı arttırmasınlar diye burada sizinle oturamıyoruz ama sizinleyiz. Adalet talebiniz bizim de talebimizdir. Bu adaletsizlik, düşmanlık kabul edilemez. Bu düşmanlıktır, başka bir şey değil” dedi.

DTK ve DBP heyeti, ziyaretin ardından nöbet alanında bulunan Şenyaşar Ailesi’nin avukatı Hidayet Enmek’ten dava ile ilgili bilgi aldı. Ailenin nöbeti, polislerin ablukasında devam etti.

Ziyaretten sonra gözaltı

Abluka altında gerçekleşen DTK ve DBP ziyaretinden hemen sonra ise anne ve oğlu, polisler tarafından gözaltına alındı. Polis, Şenyaşar'ın üzerinde namaz kıldığı seccadeye ve dövizleri sergiledikleri şövalelere de el koydu. Anne ve oğlu, Urfa İl Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. Anne Şenyaşar, oturma eylemine başladığında beri iki defa gözaltına alındı.  URFA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.