Şenyaşar nöbeti taşıyor

  • Şenyaşar Ailesi, nöbetlerini önümüzdeki günlerde AKP İl binası, Meclis ve Adalet Bakanlığı önüne taşıyacaklarını duyurdu. 

 

Urfa'nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018'de AKP Urfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınları tarafından eşi ve iki oğlu katledilen Emine Şenyaşar ile saldırılardan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar’ın Urfa Adliyesi önünde 9 Mart 2021’de başlattığı Adalet Nöbeti 603. gününde sürüyor. Suruç ilçesindeki evinden adliye önüne gelen aile, "Şenyaşar Ailesi için Adalet" yazılı pankartın önünde nöbet eylemini başlattı. 

Nöbete ilişkin konuşan Ferit Şenyaşar, adalet nöbetlerinin kararlılıkla sürdüğünü söyledi. Anne Emine Şenyaşar'ın 602 gündür adliye önünde yetkililerden adaletin sağlanmasını beklediğini ifade eden Şenyaşar, "Burada adliye önünde adalet pankartı var. Adliye önünde yüreği yanmış, eşi ve iki evladı hastanede katledilmiş bir anne var. Tüm bu haksızlıkların yanında annenin bir oğlu da dört yıldır haksız, hukuksuz yere üstünlerin talimatıyla tek kişilik hücrede tutuklu bulunuyor" dedi. 

Annesinin sesinin Türkiye sınırlarını aşarak dünya halkları tarafından duyulduğunu belirten Şenyaşar, "Nöbetimiz devam ederken anne bir muhattap arıyor. Ortada bir dava var ama yetkili yok. Adliye önünde bütün kapılar annenin üzerine kapatılmış. Urfa Valiliği 100 metre ileride, annenin ağıtlarını duyuyor ama randevu taleplerimize karşılık vermiyor. Bu hukuksuzluk AKP'yi bitirecek" şeklinde konuştu.

Emine Şenyaşar'ın sağlık sorunlarının giderek arttığına dikkat çeken Şenyaşar, şunları ekledi: "Anne artık bu zulmü, bu adaletsizliği kaldıramıyor. Önümüzdeki günlerde yine AKP İl binasının önüne gideceğiz. Adalet Bakanlığı ve TBMM'nin önüne gideceğiz. Bir an önce yetkililerin bu adaletsizliğe, bu hukuksuzluğa son vermesini istiyoruz."  URFA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.