Şenyaşar: Tek tutuklu yok

  • Şenyaşar Ailesi, hastanede yaşanan katliama ilişkin sağlık çalışanın yaptığı paylaşıma dikkat çekerek, “Ortada insanlık suçu var. Olay ile ilgili tek tutuklu yok” dedi. 

AKP’li İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınlarının saldırısı sonucu eşi ve iki oğlunu yitiren Emine Şenyaşar ile saldırıdan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar’ın ”Adalet” talebiyle başlattığı nöbet eylemi 108. gününde devam ediyor. Adliye binasının bahçesinde önceki gün rahatsızlanan Emine Şenyaşar, sağlık sorunlarından kaynaklı dün adliye binası önüne gelemedi.

Ferit Şenyaşar ise sabahın erken saatlerinde adliye binası önüne geldi. Şenyaşar, “Katliamla ilgili tek bir tutuklu yok”, “Adalet” yazılı dövizler, tahrip edilen ambulansın fotoğrafları ve saldırı günü sağlık çalışanının olay anı izlenimine dair bir paylaşımı şövaleyelere yerleştirildi. 

Sağlık çalışanının paylaştığı

 Ailenin sosyal medya hesabından ise Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın hesabını etiketlenerek, saldırı günü hastanede yaşanan katliama dair bir sağlık çalışanının attığı tweet paylaşıldı. “Yer: Suruç Devlet Hastanesi. Tarih: 14.06.2018, Saldıran: Milletvekili Yıldız ve ailesi, Doktorun olay anı izlenimi” notunun altında Dr. S.K.’nin sağlık çalışanına gönderdiği mesaj paylaşıldı. Ailenin yaptığı paylaşımda şu bilgilere yer verildi: “Arkadaşlar az önce hastaneden ayrıldık, üç acil hekimi, bir teknik ve sağlıkçı arkadaş ile görüştük, hastane içinde infaz gerçekleşmiş, bir hasta kafa travması ile gelmiş, hastaya oksijen tüpü ile kafaya vurarak linç yapılmış. Dr. bir hastaya CPR uygularken yan tarafta diğer hastaya iki şarjör boşaltmışlar, diğer yaralı defalarca bıçaklanıyor, bıçaklayanlar çıkıyorlar, sağlıkçılar müdahale yapıyorlar ve bu durum defalarca oluyor. Başka bir yaralının boğazı kesilmiş, sağlıkçılar tehdit edilmişler. Can güvenliği yok, kolluk kuvvetleri tarafından olan bitene göz yumuluyor. Vekilin yakınları önce hastane kameralarını tahrip etmişler, olay organize. Urfa Tabip Odası’nın olayla ilgili bilgileri netleştirmeye çalıştığı açıklandı.” 

Hak, hukuk, adalet nerede?

 Şenyaşar Ailesi, yaptığı paylaşımların üzerinde ise şu mesajı yazdı: “Adliye önünde sesimizi kısmak için sürekli müdahaleye maruz kalıyoruz. Doktorun olan anı izlenimine ulaştık. Doktorun paylaşımını lütfen hissederek okuyalım! Ortada insanlık suçu var. Olay ile ilgili tek tutuklu yok. Hak hukuk adalet nerde!!”  URFA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.