Serpil Unvar’a ırkçı taciz

Dünya Haberleri —

Serpil Unvar

Serpil Unvar "Ferhat Unvar Eğitim İnisiyatifi" çalışmalarında

  • Hanau katliamında oğlunu kaybeden Serpil Unvar’a katilin babasının mektupla ve evinin önünde köpeğiyle bekleyerek psikolojik şiddet uyguladığı öğrenildi. Hans-Gerd R.’nin Unvar’ın evine 70 metre yaklaşması yasaklandı. 

9 göçmen gencin ırkçı bir saldırgan tarafından 19 Şubat 2020'de Almanya’nın Hanau kentinde katledilmesinden yeterli dersler çıkartılmıyor. Irkçılık ve yabancı düşmanlığı ile mücadelede sembolleşen Kürt kadın aktivist ve katliamda oğlunu kaybeden anne Serpil Unvar mektupla ve evinin önünde beklenilerek taciz edildi. DW Türkçe servisinden Tuncay Yıldırım, 76 yaşındaki Hans-Gerd R., saldırıda 19 yaşındaki oğlu Ferhat Unvar'ı kaybeden Serpil Temiz Unvar'ın eşi ve çocuğuyla yaşadığı evin önüne sık sık kurt köpeğiyle gelip, uzun uzun bekleyerek taciz ettiğini, tehdit ve şantaj içeren mektuplar yolladığını açığa çıkardı.
Irkçı saiklerle işlendiği mahkeme kararı ile sabit olan ve üç ayrı yere dönük silahlı saldırıda aralarında Kürt genci Ferhat Unvar’ın da bulunduğu 9 insan katledilmişti. Olay sonrası intihar eden ırkçının babası, Serpil Unvar'a yolladığı mektupların birinde şunları yazdı: "Eğer göçmen olarak Alman halkının ülkesi hoşunuza gitmiyorsa, lütfen terk edin, hatta hızlı bir şekilde terk edin ve geldiğiniz yere geri dönün." Katilin babası savunmasız gördüğü Unvar ailesine dönük daha önce yazdığı mektuplarda da tehdit ve tacizlerde bulundu.
Kendisini Federal Almanya’nın sahibi gören Hans-Gerd R. mektuplarda, Serpil Temiz Unvar’a, "Hans-Gerd R., R. ailesi ve Federal Almanya aleyhine gerçekleştirdiğiniz iftira, saldırı ve yayınları durdurun" ifadelerini kullandı. Serpil Temiz Unvar’ın evi ırkçı saldırganın ve babasının oturduğu eve birkaç yüz metre uzakta bulunuyor. 

Irkçılık karşıtı çalışması rahatsız etti
Serpil Temiz Unvar, ırkçı saldırıdan sonra oğlunun adına bir eğitim inisiyatifi kurdu. "Ferhat Unvar Eğitim İnisiyatifi" ile çocuk ve gençlere ırkçılık ve faşizmin yol açtığı tehikileri anlatılıyor, demokratik, sosyal ve kültürel olarak kendilerini geliştirmelerine katkı veriliyor. İnisiyatif, aynı zamanda günlük yaşamda ırkçılıkla karşılaşanlara danışmanlık hizmeti de veriyor. Serpil Temiz Unvar, "Benim ırkçılığa karşı yürüttüğüm mücadelemi engellemek istiyor. Bunun için bizi taciz ediyor" dedi.

Korkak ve sinsi 
Oğlunun anıları ile dolu olan ve 27 yıldır yaşadığı yerden gitmeyeceğini söyleyen Unvar, “Ben buradan bir yere gitmem. Oğlumun hatıraları ile dolu bu ev ve asla onu terk etmem. Biz taşınırsak o kazanacak. Buna asla izin vermeyeceğim" diye konuştu. Mektuplardaki ifadelerinden dolayı R.'nin de "tıpkı oğlu gibi ırkçı ve saldırgan" bir mizaca sahip olduğunun açıkça anlaşılabileceğini belirten Temiz Unvar, "Aslında çok korkak ve sinsi bir insan. Köpeğiyle evimizin önüne gelip duruyordu. Sonra köpeği elinden aldılar. Ondan sonra hiç gelmedi ama mektuplar yazmaya başladı" dedi. 
Serpil Temiz Unvar mektupları hem emniyete hem de Hanau Belediye Başkanı Claus Kaminsky'ye ilettiğini ve ayrıca suç duyurusunda bulunduğunu söyledi. 
R. hakkında şimdiye kadar hakaret, tehdit, asılsız suçlama, ev dokunulmazlığına tecavüz, infaz görevlilerine direnme gibi suçlamalar nedeniyle 48 dava açıldı. R. 6 kez ihlal nedeniyle para cezasına çarptırıldı. HANAU

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.