Sessiz kalan suça ortaktır

Yurt Dışı Haberleri —

Dirk Campbell

Dirk Campbell

  • İşgal karşıtı eylemlere katılan Kürtler ile dostları, Türk devleti kadar onunla işbirliği yapan KDP ile saldırılara sessiz kalan devletlere de öfkeli.

Britanya'nın 1,3 milyon üyeli en büyük sendikası Unite The Union’un direktörü Simon Dubbins, Türkiye’ye silah satan İngiltere’nin de bu katliam ve işgale ortak olduğunun altını çizdi.

Armanc Silemani

Türkiye’ye hizmet etme

25 yıldır İngiltere’nin başkenti Londra’da yaşayan Süleymaniyeli Armanc Silemani, “Kürtler, Erdoğan faşizmini teşhir etmeli ve Kürdistan’ı savunmalı. Türk devleti bizim çocuklarımızı, değerlerimizi katlediyor. Buna geçit vermeyeceğiz. Bizim düşmanımız Erdoğan faşizmidir. KDP de bugün düşmana hizmet ediyor" dedi. 

Tüm Kürtlere saldırı

Londra’da fotoğrafçılık yapan Güney Kürdistanlı Serbihat Hamid de Türk devletinin işgal saldırısının sadece PKK değil tüm Kürdistan’a yönelik olduğunu belirtti. Hamid, "KDP bu işgalin ve kardeş kanı dökülmesinin sorumlusudur. KDP bu işbirliği ile sadece PKK’ye karşı değil tüm Kürt halkına karşı ihanet içerisindedir. PKK gerillası, Kürt halkının çocuklarıdır, savunma gücüdür. Gerillanın yanında olmak Kürdistan’ın savunmak demektir” diye konuştu. 

 

Serbihat Hamid

NATO desteğiyle yapıyor

Eylemde bir konuşma yapan Unite The Union Sendikası'nın Uluslararası Direktörü Simon Dubbins de "Türk devleti NATO desteğiyle Kürtleri katletmekte ve topraklarını işgal etmekte. Bu saldırılar kabul edilemez” dedi. İngiltere’nin de bu katliam ve işgale ortak olduğunun altını çizen Dubbins, “Türkiye’ye silah satışı halen devam etmekte ve Britanya Türkiye’yi bir pazar olarak görmekte. Ekonomik çıkarları için Kürt halkının katledilmesine göz yuman Britanya da bu suça ortaktır" diye konuştu. 

Her zaman yanınızdayım

Türk devletinin Efrîn’e yönelik hava saldırısında şehit düşen YPJ’li Anna Campbell’in babası Dirk Campbell de işgal karşıtı eylemin en önünde yer alanlardandı. "Benim kızım Kürt halkı ve devrim icin yaşamını yitirdi" diyen Campbell şu mesajı verdi: "Benim kızımı Türk devleti öldürdü. Cenazesine ulaşmama da izin vermiyor. Tüm hukuksal yol ve yöntemleri zorlayarak Türk devletinin suçlarını kanıtlamaya çalışacağım. Bugün sizlerin yanındayım ve her zaman da Kürt halkının yanında olmaya devam edeceğim."

 

Simon Dubbins

Ukraynalı Nadia da gelmişti

Ukrayna’daki savaş nedeniyle ülkesini terk ederek Almanya’ya gelen Nadia da Hamburg’daki işgal eylemine katıldı. Savaş nedeniyle oğluyla Almanya’ya geldiğini anlatan Nadia, "Savaş ve işgal nerede olursa kötüdür. Bizim bugün yaşadığımız acıları Kürt halkı uzun senelerdir yaşıyor. Benimki sadece küçük bir dayanışma. Nerede olursak olalım savaşa, şiddete ve zulme karşı tepkimizi ortaya koyalım” mesajı verdi.  

İhanet onları da bitirir

Aynı eyleme katılan Urfalı Abdullah Değer de “İşgalci Türk devletinin oyunlarına gelen KDP en büyük ihaneti kendi halkına yapıyor. Kürdistan’ın yer altı yer üstü zenginliklerini talan ettikleri yetmiyormuş gibi geri kalanını da Türk faşistlerine peşkeş çekiyor. Bu ihanet hepsinin yok oluşuna sebep olacak" dedi. 

Peşkeş çekiyorlar

Mardinli Şevin Şexisa ise "Barzani Ailesi bu ihaneti ile sadece halkın nefretini kazanıyor. Bugün gerilla alanlarını düşmana peşkeş çekerler yarın da Hewlêr’i, Süleymaniye’yi, Duhok’u teslim ederler. İhanete değil birlik olmaya ihtiyaç var. Ama Barzani Ailesi bu birliğin önünde en büyük engel” diyerek tepkisini dile getirdi. 

Abdullah Değer

Umutlarımıza darbedir

FEDA Temsilcisi Tuncay Atış ise “KDP ihaneti aynı zamanda Alevi halkının umutlarına da vurulan bir darbedir. İhanetin panzehiri ise direniş ve örgütlenmedir” diye konuştu. 

Eylemleri terk etmeyelim

20 yaşındaki Berivan Kaya da KDP işgaline karşı öfkeli. "Gençler olarak sesimizi daha fazla yükseltmeliyiz" diyen Berivan,  "İşgalin ve ihanetin sona ermesi için ben tüm eylem ve etkinliklere katılacağım, herkesin de katılıp sesini yükseltmesini istiyorum" çağrısında bulundu. 

Şehit babasından çağrı

Başkent Berlin’deki eyleme katılanlar arasında Efrîn’de Türk devletinin işgal saldırısında şehit düşen Navdar Serhat’ın (Davut Özsular) babası İbrahim Özsular da vardı. "Çağrım tüm Kürtleredir, ayağa kalkıp bu kirli savaşa son vermelidir" diyen Özsular şehit ailelerine de "Bir araya gelip çocuklarımızı sahipsiz bırakmayalım. Onlar canlarını feda ediyor biz de hem Kürt hem de insan olarak onların yükünü hafifletelim" mesajı verdi. 

Şevin Şexisa

İhanet içimizi acıtıyor

KDP ihaneti için "insanın içini acıtıyor" diyen Özsular şöyle devam etti: "Biz isterdik ki Kürtlerin birliği olsun, ama ne yazık ki KDP buna müsade etmiyor. Sömürgecilere karşı 50 yıldır süren bu savaşta KDP sırtını onlara dayadı. Gerillayı bitirmek istiyor. Ama gerilla bitmez ve varlığı dört parçanın da teminatıdır."

Gerilla geleceğimizin garantisi

Êzîdî Kadın Meclisi yöneticilerinden Zero Kivağ ise birkaç koldan Kürtlere ve kazanımlarına karşı saldırıların arttığının altını çizerek, buna ortak olan KDP’ye seslenerek şöyle konuştu: "Êzîdî kadınlar olarak ne Şengal’e ne de Kürdistan’ın herhangi yerine yapılan saldırıyı kabul ederiz. Şengal sizin 2014’te bırakıp kaçtığınız Şengal değil, Êzîdîler de eski Êzîdîler değil. Ne olursa olsun sonuna kadar geleceğimizin garantisi olan gerillayı savunacağız. Gerilla bizi nasıl şehitler vererek koruduysa biz de gerillamıza, topraklarımıza sahip çıkacağız."

 

Tuncay Atış

 

Berivan Kaya
İbrahim Özsular 
Zero Kivağ

HABER VE FOTO: ERDAL BAZ/BERLİN/M. ZAHİT EKİNCİ/HAMBURG/DİREN DİCLE ERDEN/LONDRA

 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.