Silahsızlandırma, fermandır fermana izin vermeyeceğiz

  • YBŞ Genel Komutanlığı, saldırılar karşısında meşru savunma hakkını kullanacaklarını belirterek, silahsızlandırma dayatmasının fermanın güncellenmesini olduğunu, buna da kabullenmeyeceklerini vurguladı. 

YBŞ Genel Komutanlığı tarafından yapılan açıklamada, Kazımi güçlerinin 17 Nisan’da başlattığı saldırıların önüne geçmek için tüm girişimlere rağmen Êzîdî halkının değerlerinin ayaklar altına alınmak istendiği hatırlatıldı. Bu saldırılar karşısında meşru savunma hakkını kullanmaya mecbur bırakıldıkları kaydedilen açıklamada, şunları belirtildi: “Kazımi hükümetinin saldırıları, Türk devletinin saldırıları, KDP’nin ortamı kızıştırması sonucunda Musul Ortak Operasyonlar eliyle gerçekleştiriliyor. Kazımi, ihanetçi KDP’den ve soykırımcı işgalci Türk devletinden saldırıların talimatını alıyor. Şengal’deki sorun askeri değil, siyasidir. 

Irak’ın büyük bir krizden geçtiği böylesi kritik bir süreçte halkımızın silahsızlandırılması, 2014 fermanının güncellenmesi girişimidir. DAİŞ eliyle 2014’te dayatılan fermandan sonra siyasi, ekonomik, askeri ve toplumsal olarak örgütlenme hakkına sahip olduğumuzun bilincine vardık. Bu nedenle kendimizi hiçbir zaman savunmasız bırakmayacak ve bu temeldeki yaklaşımları kabul etmeyeceğiz.

Bir kez daha sorunların diyalog ve demokrasi çerçevesinde çözümünü esas aldığımızı ifade etmek istiyoruz. Irak ordusunu reddetmiyoruz, ancak soykırım için kullanılmasına karşıyız. Tüm saldırılara karşı meşru savunma hakkımızı kullanacağız. Sonucu ne olursa olsun halkımızın kazanımlarını korumak için savunmamızı yapmaktan vazgeçmeyeceğiz.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.