Sınırda çatışma: 1 ölü, 4 yaralı

Dünya Haberleri —

Ermenistan-Azerbaycan arasında çatışma

Ermenistan-Azerbaycan arasında çatışma

  • Ermenistan ve Azerbaycan arasında gerilim tekrar yükseldi. Ermenistan’ın Vardenis rayonu sınırında yaşanan çatışmada 1 Azeri asker yaşamını yitirdi, 4 Ermeni asker de yaralandı. 

Brüksel’de Avrupa Birliği’nin arabuluculuğu ile Pazar günü planlanan Barış görüşmeleri öncesinde Ermenistan Azerbaycan sınırında çatışma çıktı. Tarafların birbirlerini suçladıkları çatışmada can kaybı yaşandı. Karşılıklı ateşte bir Azeri askeri öldü, 4 Ermeni askeri yaralandı.  
Çalışma akşam saatlerinde Basargeçer rayonunun Zod bölgesi istikametinde gerçekleşti. Her iki devlet de karşı tarafı ağır silahlarla yoğun ateş altına aldığını söyledi. Ermenistan’dan yapılan açıklamada ise Azeri güçlerinin askeri pozisyonlarını topçu ateşine tuttuğunu ve 4 askerin çatışmada yaralandığını duyurdu.  
ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken geçen hafta yaptığı açıklamada, ülkesinin ev sahipliğinde Ermenistan ve Azerbaycan Dışişleri heyetleri arasındaki görüşmelerde “elle tutulur ilerleme kaydedildiğini” ve “nihai bir anlaşmanın artık ulaşılabilir” olduğunu söylemişti.
İki ülke liderleri, pazar günü AB himayesinde Brüksel'de görüşecek. Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan Ermenistan Parlamentosunda yaptığı konuşmada Pazar günü Brüksel'e gideceğini ancak bir barış anlaşmasından umutlu olmadığını söyledi. Paşinyan, “Pazar günü Azerbaycan ile barış anlaşması imzalanması ne kadar olası? Ne yazık ki böyle bir olasılık çok küçük” dedi. ERİVAN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.