Sistematik asker tacizi

Kadın Haberleri —

.

.

  • Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü sırasında bir çoçuğun bilgilerini alan Mehmet T. isimli asker, iki ay boyunca bir çocuğu önce Instagram, daha sonra mesaj yoluyla taciz ve tehdit etti.  

MARTA SÖMEK/JINNEWS 

Bakurê Kurdistan’da asker ve polislerin kadın ve çocuklara yönelik organize ve sistematik taciz-tecavüzleri sürüyor. Suçüstü yakalanmalarına rağmen hiçbir şeyden çekinmeyen asker ve polisler, Kürdistan’da yeni suçlar işliyor. Bunun son örneklerinden biri Bitlis’in Tatvan ilçesinde yaşandı. Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü sırasında bir çocuğun bilgilerini alan Mehmet T. isimli asker, iki ay boyunca çocuğu önce Instagram, daha sonra mesaj yoluyla taciz ve tehdit etti.  

Asker, GBT bilgileri üzerinden taciz etti

Olay çocuğun yaşadıklarını teyzesi M.T.’ye anlatmasıyla ortaya çıktı. Teyze M.T., tacizcinin mesajlarını internet üzerinden ifşa etti. Bunun üzerine asker Mehmet T. taciz içerikli mesajlarını geri çekti.

Olaya ilişkin bilgi veren teyze M.T; İstanbul’dan Bitlis’in Tatvan ilçesine giden yeğeninin kimlik bilgilerinin asker Mehmet T. tarafından alındığını ve köyde kaldığı iki ay boyunca sistematik tacize uğradığını söyledi.

Mehmet T.’nin 19 Ağustos tarihinde İstanbul’a dönen yeğenini taciz etmeyi sürdürdüğünü ifade eden M.T., fail Mehmet T.’nin yeğenine yaşadığı yeri bildiği ve oraya geleceğini söyleyerek tehditlerde bulunduğunu da paylaştı. 

‘Bana kimse bir şey yapamaz’

Failin tehdit ve taciz mesajlarını geri çekmesinin tacizleri bıraktığı anlamına gelmediğini belirten M.T., çocuğun faile kendisini şikayet edeceğini söylediğinde, “Bana kimse bir şey yapamaz, kimseden korkmuyorum” dediğini aktardı.
 
Yeni hesaplarla tacize devam ediyor

Mehmet T.’nin de diğer failler gibi cezasızlık politikası ve devletin failleri korumasına güvendiğinin altını çizen M.T., “Musa Orhan gibi katilleri koruyup kollayanlardan cesaret alıyorlar. Diyor ki, ‘Bak onlar yaptı bir şey olmadı, bana da bir şey olmaz.’ Yaşananların sorumluları ortadadır” dedi.

Failin her gün farklı isim ve fotoğraflarla yeni hesaplar açarak yeğenini taciz etmeye devam ettiğini vurgulayan M.T., Mehmet T.’nin ailesine sosyal medya üzerinden bir çocuğu taciz ettiği bilgisinin verildiğini de belirtti.
 
Dayanışma çağrısı

M.T., çocuk ve kadınları tacize, tecavüze maruz bırakanların caydırıcı cezalar alması için kamuoyuna dayanışma çağrısında bulundu.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.