Siyasi soykırım sürüyor

  • Ankara’daki fedai eylemin ardından her gün yapılan siyasi soykırımı operasyonları devam ediyor. Ankara’da avukatların da aralarında olduğu en az 20 kişi gözaltına alındı.

 

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) Ankara Şubesi Başkanı Ceren Yılmaz, yöneticilerden Fatih Gökçe ve üye Bilgi Topçu’nun da aralarında bulunduğu en 20 kişi, dün sabah evlerine yapılan baskınlarla gözaltına alındı. Soruşturmanın gerekçesi öğrenilmezken, gözaltına alınanların Ankara Emniyet Müdürlüğüne götürüldüğü belirtildi. 

Cemevine polis baskını

İstanbul’un Sarıyer ilçesinde bulunan Armutlu Mahallesi’ndeki Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) Sarıyer Şubesi Zeynep Yıldırım Cemevi’ne dün sabah saatlerinde baskın düzenledi. İçeride kimsenin olmadığı saatte düzenlenen baskında derneğin kapısı kırıldı. Cemevinde bulunan bazı evraklara el konulduğu bildirildi. Polis, eşzamanlı olarak birçok adrese de baskın düzenledi. Baskınlarda aralarında cemevi yöneticisi Dursun Çiçek’in de olduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı. 

Mûş’ta 9 gözaltı

Mûş’ta Yeşil Sol Parti Gençlik Meclisi öncülüğünde Kobanê Meydanı’nda Rojava’ya dönük saldırılara ilişkin yapılmak istenen basın açıklaması engellendi. Valilik yasağı gerekçesiyle basın açıklaması yapılmasına izin verilmezken, kitle abluka altına altındı. Polisin saldırısı ardından DBP Mûş İl Eşbaşkanı Selamettin Yılmaz, HDP Mûş İl Eşbaşkanı Bermal Nergiz, Yeşil Sol Yürütme Kurulu üyesi İbrahim Boz, HDP Mûş İl Yönetim Kurulu üyeleri Çiçek  Tutuş, Ömer Koç ve Ümit Göktürk, Gençlik Meclisi üyesi Maruf Çelikel, Serhat Dursun ve ismi öğrenilemeyen bir kişi gözaltına alındı. 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.