Siz bizim güvenliğimiz olamazsınız!

Dünya Haberleri —

.

.

  • Almanya’nın Nazilerden kurtuluşunun 76. yıl dönümü olan 8 Mayıs’ta onlarca antifaşist ve ırkçılık karşıtı kurum, artan ırkçılık ve polis şiddetine karşı “Siz bizim güvenliğimiz olamazsınız” sloganıyla sokağa çıkacak.

 

8 Mayıs, Almanya’nın Nazilerden kurtuluşunun 76. yıl dönümü. Bugün bir kutlama günü olmasının yanı sıra ırkçılığa, anti-semitizme ve faşizme karşı çıkma günü.

Almanya’da aralarında Aktionsbündnis Antirassismus, Basta, Black Pond Antifa, Jugendliche ohne Grenzen, Fridays for Future, Rheinmetall Entwaffnen, Women in Exile, Nationalismus ist keine Alternative gibi onlarca antifaşist ve ırkçılık karşıtı kurum, örgüt 8 Mayıs’ta Almanya çapında sokağa çıkıyor. Freie Kurdische Gemeinde Berlin, Intiative Amed Ahmad da destek veren kurumlar arasında. 

Emniyet ırkçılardan temizlensin

Eylemlerde öne çıkacak tema ise artan ırkçılık ve polis şiddeti. "Emniyet teşkilatında ırkçılığa, Yahudi düşmanlığına ve Nazilere karşı birlikte" çağrısıyla yapılan ortak açıklamada şu ifadelere yer veriliyor: "Bugün #Polizeiproblem (Polis sorununu) kınamak için sokağa çıkıyoruz. Taleplerimiz: Sayısız ırkçı olayın tutarlı bir şekilde açıklığa kavuşturulması ve radikal sağcılarla dolu güvenlik makamlarının derhal etkisiz hale getirilmesi.
Diyoruz ki: Bu güvenlik değildir!"

181 kişi öldürüldü

Irkçı polis şiddeti, ayrımcı kontroller, saldırılar, gözaltında cinayetler ve ölümlerin Almanya’da günlük olaylar haline geldiğine vurgu yapılan açıklamada, "Mesele trajik şekilde tanımlanan 'bireysel vakalar' değil, mültecilere, siyahlara, Romanlar ve Sintilere karşı sistematik bir ırkçılıktır. 1990'dan beri yalnız cezaevlerinde ve polis karakollarında ırkçı saldırılardan dolayı 181 kişi hayatını kaybetti.
Ağırlıklı olarak beyaz olmayan insanların bulunduğu meydanlar ve sokaklar 'tehlikeli yerler' olarak ilan ediliyor ve buralardaki insanlar başka gerekçe gösterilmeksizin illegalleştiriliyor. Bununla beraber ülkenin sınırları da birçok insan için şiddet merkezi haline geliyor, insanlık dışı sınır dışı uygulamaları gerçekleşiyor" denildi.

Silahlı Nazilerin sayısı artıyor

Özellikle Berlin polisinin tutumuna dikkat çekilen açıklamada şu ayrıntılara dikkat çekildi:

* Irkçı ve anti-feminist sohbet gruplarında Müslümanlara, Romanlara, Sintilere, Yahudilere ve mültecilere karşı Berlin Polisi nefret dolu paylaşımlar yapıyor.

* Neo-Nazi grubu NSU 2.0, Berlin Polisi’nin bilgisayarından aldığı kişisel verileri ölüm tehditleri için kullandı. Devlet Koruma Teşkilatı memurları solculara karşı tehdit mektupları yazıyor, iç bilgiler düzenli olarak AfD'ye ve Neo-Nazilere aktarılıyor. Neredeyse her gün yeni bir haber alıyoruz ve neredeyse her gün ve buna paralel olarak silahlar, mühimmat ve patlayıcılar devletin elinden yok oluyor. Sağcı ağlar ve güvenlik teşkilatlarındaki silahlı Nazilerin sayısı muhtemelen çok daha yüksek.

Kürtler kriminalize ediliyor

Kürt dernekleri ve anti faşist kurumlara yönelik polis baskınlarına da işaret edilen açıklamada, "Devlet gücünü kanıtlamak için camiler, nargile barları, Kürt dernekleri veya anti-faşist kurumları basıyor. Özellikle Kürt hareketi, kendisini Türk rejiminin yardakçısı haline getiren Alman devletinin baskısından muzdariptir" denildi.

"Güvenlik aygıtı için yüksek mali harcamalar daha fazla şiddet yaratmakta ve bu harcamalar eğitim, sağlık hizmetleri, barınma, düşük kiralar, sosyal ve mahalle işlerine yatırılarak çok daha faydalı yerlerde kullanılabilir" denilen açıklama şu çağrıyla sona erdi: "Bizler genel seçimlerin yaklaştığı bugünlerde güvenlik kurumlarında radikal değişiklikler, tüm sağcı ağların gerçek bir biçimde yargılanması sosyal çatışmalara farklı bir yaklaşım için alanlara çıkıyoruz. Bu böyle gitmez!"

Berlin’de yapılacak merkezi eylem 8 Mayıs saat 13’te "Platz der Luftbrücke" meydanında gerçekleşecek.

HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.