Sizin de sonunuz gelecek

Kadın Haberleri —

Emine Arslan ve Halise Aksoy

Emine Arslan ve Halise Aksoy

  • KDP yetkililerini düşmanını tanımaya çağıran HPG’li Agit İpek’in annesi Halise Aksoy, AKP rejiminin sonunun geldiğini belirterek ihanetten vazgeçmemeleri halinde Barzanilerin de sonunun geleceğini söyledi.

ROZERİN GÜLTEKİN / JINNEWS-İSTANBUL 

AKP-MHP ortaklığındaki faşist Erdoğan hükümeti KDP ortaklığıyla Başûrê Kurdistan’da Medya Savunma Alanları’na yönelik başlatmış olduğu işgal saldırısı 11’inci gününde sürüyor. Savaş uçakları ve obüslerle bombalanan bölgeye Türk ordusu KDP’nin özel güçlerinin de desteği ile karadan ilerlemeye çalışıyor. Şimdiye kadar gerillanın direniş hattını kıramayan işgal saldırılarına yönelik tepkiler ve eylemler de artıyor.

Rozerin Gültekin’inin Jinnews’te geçen haberine göre, Türk devletinin KDP ortaklığıyla Medya Savunma Alanları’na yönelik işgal saldırılarına tepkiler artıyor. Gerilla alanlarına ve Başûrê Kurdistan’ın işgaline tepki gösteren HPG’li Agit İpek’in annesi Halise Aksoy ve HDP Esenler İlçe Yöneticisi Emine Arslan, saldırılara karşı ayağa kalkma çağrısında bulundu.

‘Mesrur Barzani doğru yola gel’

Cenazesi kargo ile gönderilen HPG’li Ait İpek’in annesi Halise Aksoy, annelerin savaş istemediğini belirterek, Barzani’nin Türkiye’nin saldırılarına izin vermesi ve işbirliğine gitmesine tepki gösterdi. Aksoy, “Öldürülen çocukları görmüyor musun? Bugün orada düşmanla birlik yaparak savaş başlattın ama ne yaparsan yap PKK bitmez. Bugün Türkiye ile işbirliği yapıyorsun ama işi bittiğinde seni de yarı yolda bırakacak. Aklını başına al ve kardeşinin yanında yer al” diye konuştu. KDP yetkililerine doğru yola gelin çağrısında bulunan Aksoy, “Cenazeleri parçalıyorlar, paket yapıp bize gönderiyorlar. Biz bu durumu bir kişi kalsak da kabul etmeyeceğiz. Düşman şimdi sana dostum diyor ama hain bir şekilde senin etrafında dolanıyor. Mesrur Barzani doğru yola gel” dedi.

Düşmanınızı tanıyın

Devletin özel savaş politikalarına dikkat çeken Aksoy, bir kısım Kürt gencinin devlet tarafından kullanıldığını belirterek, “Gençlere, Kürtlere sesleniyorum düşmanı tanısınlar. Düşman bizim işimize yaramaz, bize dost olmaz. Biz var olduğumuz sürece bu düşmanlık olacak. Düşman bizim sırtımızdan kendi işini halletmeye çalışacak. Türkiye ve Barzani barıştan korkuyor. Mesrur Barzani, Erdoğan’la özgürleşeceğim ve sizi arka plana atacağım diyor. Barış ve özgürlük PKK ve Başkan Apo’ya bağlıdır. Kirli anahtar Erdoğan’ın elinde olduğu sürece bu savaş büyüyecek. Türk devletinin sonu zaten gelmiş. Bu savaşla beraber Mesrur Barzani’nin de sonu gelecek” şeklinde konuştu.

Kimse çocuğum bir şeye karışmasın demesin

Yaşanan saldırılara karşı vicdanı olan herkesin ayağa kalkması çağrısında bulunan Halise Aksoy, “Cenazeleri görün. Bu cenazeleri kendinizden uzak görmeyin. Bugün bizim cenazemiz geliyor, yarın sizin cenazeniz gelecek. Kimse çocuğum bir şeye karışmasın demesin. Bu yol herkesin önünde. Herkes ses çıkartmalı artık” dedi.

Barzani ağalık sistemi istiyor

Mesut ve Mesrur Barzani’nin bölgeye hakim olmaya çalıştığını ve bundan dolayı işbirliği ile saldırıları yoğunlaştırdığını söyleyen HDP Esenler İlçe Yöneticisi Emine Arslan ise şöyle dedi: “Barzani şunu bilsin, devlet hiçbir zaman ona dost olmaz. Nasıl bugün bizim üstümüzde zalimlik yapıyorsa gün gelecek ona da zalimlik yapılacak. Düşman hiçbir zaman dost olmaz. PKK’yi bitirmek için hainlik yapıyor ama PKK hiçbir zaman bitmez. Ne kadar saldırıyorlarsa, PKK o kadar büyüyor. İnşallah kazanacağız. Barzani ağalık sistemi istiyor. Bunun için Türkiye ile birlik yapıyor. Sürekli bize düşmanlık yapıyor. Kardeşi ile kardeşlik yapmıyor. Erdoğan’la birlik yapıyor ama bir gün o da düşecek, biz de o günleri göreceğiz. Hiçbir annenin ciğerinin yanmasını istemiyoruz, onun için anneler ayağa kalksın.”

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.