SMA değil, Murat bebek kazandı

Toplum/Yaşam Haberleri —

Murat bebek

Murat bebek

  • SMA hastası Murat bebek için başlatılan kampanya sona erdi. Büyük bir dayanışmanın örneği olan kampanyada kazanan SMA değil Murat bebek oldu.

ERDOĞAN ZAMUR

Iğdır’ın Halfeli beldesinde yaşayan Sakine ve Yaşar Koç’un bir buçuk yaşındaki çocukları Murat Koç, Spinal Müsküler Atrofi (SMA) Tip 1 hastalığıyla mücadele ediyor. SMA Tip 1 hastalığın Türkiye’de tedavisi yok. Bu tedavi için kullanılan Zolgensma ilacı ise yurt dışında bazı ülkelerde var. İlacın maliyeti yaklaşık 2.4 milyon dolar. Koç, ailesinin bu ücreti ödeme koşulları olmadığı için bütün SMA Tip 1 hastası çocukların ailelerinin yaptığı gibi Aralık 2020’de sosyal medya üzerinde başlattı. Kampanya da geçtiğimiz günlerde gerekli miktar toplandı.

Dayanışma yaşatır 

Kampanyanın ilk 6 ayı çok yavaş ilerlese de Murat Koç’un avukat olan dayısı Murat Aksak ve Özgürlükçü Hukukçular Derneği’nin (ÖHD) devreye girmesiyle hızlandı. Büyük bir dayanışmanın örneği olan kampanya kapsamında kazanan Murat bebek oldu. Kampanyanın geçen hafta bittiğini sosyal medya üzerinde Koç’un dayısı Aksak, Elim Sende Derneği Gönüllüleri, Murat bebeğin kampanyası için Hollanda’da kurulan vakfın yöneticileri ile anne ve babası birlikte açıkladı. Murat bebeğin gönüllüleri özel canlı yayınla duygularını dile getirdi. Yayın esnasında oldukça duygusal anlar yaşandı.

Ciddi destek gördük

Kampanya’nın bitmesinde en büyük katkısı olan kişi avukat olan dayı Murat Aksak. Kampanyayı başlattıklarında tek bir liralarının bile olmadığını belirten Aksak, “İlk dönemler oldukça zorlandık ama asla yılmadık. Gönüllü ağımız büyüdükçe bu inanç daha fazla büyüdü ve nihayetinde kampanya bitti. Bu sürece katkı sunan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Dubai’de tedavi olacak

Sadece Murat bebek tek değil, çok sayıda SMA’lı bebeğin olduğunu belirten Aksak, “Başta devlet olmak üzere bütün toplumun bu bebekler için bir şey yapması lazım. Dayanışma yaşatıyor, bütün bebeklerin yaşaması için bu dayanışmayı büyütmeliyiz” diye belirtti. Kampanya için toplanan paraların Dubai’de ki hastanenin hesabına aktarımını yaptıklarını sözlerine ekleyen Aksak, yakın zamanda Murat’ın ailesi ile birlikte Dubai’ye gideceğini ifade etti.

İyilik kazandı

Murat bebeğin kampanya sorumluluğunu ÖHD’li Avukat Sinan Zincir ve Avusturalya da yaşayan Tarfa Öztürk yapıyordu. Kampanya bittiğinde canlı yayına çıkarak bütün gönüllü ekibe teşekkür eden Zincir ve Öztürk bir tek SMA’lı çocuk kalmayana kadar çalışmalara devam edeceklerinin mesajını verdi. İki çocuk annesi Tarfa Öztürk, kampanyaya destek olanlara teşekkürlerini ileterek, Murat bebeğin ilacına kavuşmasının mutluluğunu dile getirdi. ÖHD’li avukat Sinan Zincir ise “SMA değil iyilik kazandı, Murat kazandı” diyerek duygularını anlattı. 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.