Soğuktan donsun istiyorlar

Kadın Haberleri —

Emel Muhammed

Emel Muhammed

  • Dîlok’un (Antep) Etiler Mahallesi’nde kalan ve evleri depremden hasar gören Suriyeli mültecilerden Emel Muhammed, “Sürekli deprem oluyor. Eve giremiyoruz. Geceleri soğuk” diyerek parayla aldıkları çadırı, muhtarın tehdidi yüzünden kuramadıklarını söyledi. Mahallede çadır kurmanın cezası 5 bin TL.

Mereş merkezli meydana gelen depremler devam ediyor. Depremden en fazla zarar gören kentlerden biri olan Dîlok (Antep) kent merkezi ve ilçelerinin yanı sıra köylerde de yıkımın olmasından dolayı halk soğuk havaya rağmen dışarıda kalıyor. Kente en fazla zorlanan kesim ise Suriyeli mülteciler. AKP-MHP hükümetinin deprem dolayısıyla halkın öfkesini mültecilere yöneltmesi nedeniyle Suriyeli mülteciler ayrımcılığın yanı sıra yaşam tehlikesi altında yaşıyor.

Dîlok’un Etiler Mahallesi’nde yaşayan ve depremde dolayı evlerine giremeyen, barınabilmek için çadır kurmak isteyen mülteci aileler, muhtar tarafından tehdit edildi. Kurulan çadırların kaldırılmaması halinde 5 bin TL para cezası kesilebileceği belirtiliyor.

Muhtar tehdit etti, soğuktan donacaklar

Depremden dolayı evlerine giremeyen Emel Muhammed, ailesi ile kurduğu çadırın, mahalle muhtarı tarafından kaldırıldığını söyledi. Emel Muhammed, “Biz 10 kişilik bir aileyiz. Eve girmeye korkuyoruz. Çadır kurduk, muhtar, ‘Eğer tekrar kurarsanız, para cezası keseceğiz’ dedi. Geceleri hava soğuk. Dışarıda ateş yakıp sabaha kadar kalıyoruz. Çocuklarım da korkuyor, eve gidemiyoruz, çadır kuramıyoruz, ne yapacağımızı bilmiyoruz” dedi. 

Çadırı da parayla almışlar 

Depremin etkisi geçene kadar bir çadırda yaşamak istediklerini dile getiren Emel Muhammed, “Evimizde ciddi şekilde çatlaklar var. Çadırı da kendim aldım. Ama muhtar bana hiçbir belge göstermeden çadırımı kaldırttı. Bahçeye çadır kurmakla kime ne zarar vereceğiz? Deprem sürekli oluyor, eve bu yüzden gidemiyoruz. Eve gidersek bir deprem olursa başımıza yıkılır. Bizlere çadır imkanları sunulsun” diye çağır yaptı. 

DÎLOK / MA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.