Sokak ve Meclis arasında köprü

Kadın Haberleri —

Perihan Koca

Perihan Koca

  • Kadın özgürlük mücadelesinin birikim ve deneyimiyle Meclis'te olacaklarını belirten Yeşil Sol Parti Mersin Milletvekili Perihan Koca, sokak ve Meclis arasında bir köprü görevi göreceklerini söyledi.

Yeşil Sol Parti Mersin Milletvekili Perihan Koca, seçim çalışması boyunca dokundukları her kadının çoklu krizlerle boğuştuğunu belirtti. Mersin’in emek kenti olduğunu fakat yanlış tarım politikalarıyla kadın işsizliğinin kalıcılaşmaya başladığını aktaran Koca, “Mersin’de kadınlar, kadın olmaktan kaynaklı istihdam sorunu yaşıyor. Seçim çalışmaları boyunca tarımdan narenciyeye, tekstil atölyelerinden fabrikalara gezdiğimizde kız çocuklarının çok yoğun çalıştığını gördük. Burada kadınlar yıllardır uzun soluklu mücadelenin içerisinde” dedi.

Her alanda mücadele

Mecliste Yeşil Sol Parti olarak kadın mücadelesinde sokak ve Meclis arasında bir köprü görevi göreceklerini vurgulayan Koca, şöyle devam etti: “Yeni dönemin kapılarını açmaya çalışacağız, kadın özgürlük mücadelesinin birikim ve deneyimiyle Meclis'te olacağız. Demokratik cumhuriyet ve demokratik anayasa mücadelesini, kadınların haklarını güvence altına alacak bir mücadelenin kavgasını vereceğiz. Bu dönem Meclis kadın düşmanlarıyla dolu. Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en faşist, gerici, karanlık ittifakı. Bizler sayısal olarak onlardan az da olsak onlarla her alanda mücadele edeceğiz. Kadın vekillerimiz mücadelenin içinden geldi. O yüzden bizi onlardan ayıran şey mücadelenin ana öznesi olmamızdır. Bu mücadeleyi Meclis'le buluşturacağız. 6284’ü ortadan kaldırmak isteyenlere izin vermeyeceğiz.” 

Despotik cumhuriyetle yaşayamayız

Referandum niteliği taşıyan ikinci turda yaşamın oylandığını kaydeden Koca, şunları ekledi: "İlk turda algı operasyonlarıyla çeşitli manipülasyonlarla süreci belirsizliğe bırakarak TC tarihinde en uzun seçim gecesini yaşadığımız yerden, bir umutsuzluk iklimi yaratmaya çalıştılar. Bir yüzyıl daha bu despotik cumhuriyetle yaşamaya bir gün bile tahammülümüz yok. Bu yüzden kendi kaderimizi elimize alabiliriz.” MERSİN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.