
Sol Parti, Hamburg’ta HDP’ye anlamlı bir destek sundu. Parti bürosu 7 Haziran seçimleri için HDP’nin seçim bürosu olarak kullanılacak. Açılışa, Hamburg Eyalet Parlamentosu Sol Parti Grubu Eşbaşkanı Cansu Özdemir de katıldı. “Parti olarak 7 Haziran seçimlerinde HDP’nin desteklenmesi gerektiğini beyan ediyoruz” diyen Özdemir, “Hamburg’ta yaşayan Kürdistanlılar ve ilericiler, HDP’nin başarısı için seferber olmak zorundayız. HDP’nin barajı aşıp aşmayacağı bizlerin göstereceği çalışmaya bağlıdır” diye konuştu.
HDP Hamburg Seçim Komisyonu sözcülerinden Yavuz Fersoğlu ise “15 seçim komisyonu ve 200’ün üzerinde seçim gönüllüsü seçim çalışmalarına aralıksız olarak devam ediyor. Bu büronun açılışında emeği olan herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Hamburg, Am Felde 2 adresinde bulunan büronun, hergün 12:00 ila 18:00 saatleri arasında seçimlerle ilgili olarak halka hizmet vereceğini belirten Fersoğlu, “Dileyen herkes bu çalışmalarda yer alabilir” dedi.
Fersoğlu, seçimlerle ilgili her türlü probleme dair ise “04025495547- 04041358520” nolu telefonlar üzerinden bilgi ve destek alınabileceğini kaydetti.
M. ZAHİT EKİNCİ/HAMBURG