Son 200 yılın en şiddetli yağışları

Dünya Haberleri —

Şiddetli yağışlar Avrupa kıtasını vurdu

Şiddetli yağışlar Avrupa kıtasını vurdu

  • Almanya, Belçika ve İsviçre’de şiddetli yağış nedeniyle can kayıpları ve büyük maddi hasar yaşandı. Birçok ev ve işyerini su bastı, yollar göle dönüştü. Almanya’da şimdiye kadar ez az 42 kişinin hayatını kaybettiği, onlarca kişinin ise kayıp olduğu bildirildi.

 

Yoğun yağışlar Almanya, Belçika ve İsviçre’yi etkisi altına aldı. Son 200 yılın en şiddetli yağışları nedeniyle nehirler taştı, caddeler sel altında kaldı. Birçok ev iş yerinin sular altında kaldığı, can ve maddi hasarın büyük olduğu bildiriliyor.

Yağışların en fazla etkilediği Almanya’nın batı bölgesinde şimdiye kadar en az 42 kişi hayatını kaybederken, onlarca kişinin kayıp olduğu bildirildi. Afet durumu nedeniyle olağanüstü halin ilan edildiği Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti’nde itfaiye ekipleri olaylara müdahale etmekte zorluk çekiyor.

foto: twitter

Sadece Düsseldorf’ta 300’den fazla su baskını ihbarı yapıldı, birçok kişi çatılarda kurtarılmayı bekledi. A61 otobanı sular altında kalması nedeniyle trafiğe kapatıldı. Euskirchen kenti yakınlarında bir barajın çökme riski bulunduğu belirtildi. Ren ve Main nehirlerinde son 200 yıldır görülmeyen yükseklikte su seviyesi artışı sonucu bazı kamplar tahliye edildi.

foto: AFP

Sel felaketinden etkilenen bir diğer ülke ise Belçika oldu. Valon bölgesinde yağışlar nedeniyle çok sayıda akarsu yatağından taşarak sele dönüştü. Bazı komünler ve gençlik kampları tahliye edilirken, tren yollarında aksamalar yaşandı, güneyde anayollar başta olmak üzere çok sayıda yolu su bastı. Sel felaketi sonucu 22 yaşındaki bir gencin hayatını kaybettiği duyuruldu. Liege bölgesi ve diğer birçok bölge için bu şiddette yağışlar, bölgenin çok sayıda sakini açısından bir ilki ifade ediyor. Sular neredeyse evlerin birinci katına kadar ulaştı. Liege bölgesindeki Theux köyü ve Spa kent merkezi sel felaketinin en etkili olduğu bölgeler oldu.

Almanya ve Belçika’nın yanı sıra İsviçre'de de yağışlar büyük  zaiyata yol açtı. Göllerin ve nehirlerin taşması sonucu birçok kent sel felaketinden etkilendi.

FRANKFURT

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.