Son taşınmazlar da satışta

Van Büyükşehir Belediyesi

Van Büyükşehir Belediyesi

  • Belediyeyi 3 milyar 679 milyon TL borçlandıran Wan Büyükşehir Belediyesi kayyumu, Artemêt ve Tuşba ilçesindeki son taşınmazları da satışa çıkardı.

Kayyum yönetimindeki Wan Büyükşehir Belediyesi’nin borcu 3 milyar 679 milyon 382 bin 988 TL'ye ulaştı. Kayyum yönetimi, yerel seçimler öncesi belediyeye ait son taşınmazları da satışa çıkarmaya başladı. Daha önce Artemêt (Edremit) ilçesinin Eskicami ile Yenicami mahallelerinde bulunan 150’den fazla arsa ve içerisindeki yapıların bulunduğu toplam 213 bin 457 metrekare alanın satılması için ihale yapan kayyum, bu arsalar için belirlenen muhammen bedeli ise 800 milyon TL olarak gösterdi. Bu satışların ardından bölgede kalan 58 arsa ve taşınmaz da satışa çıkarıldı. 7 Şubat’ta ihaleye çıkması beklenen arsalarla ilgili kentin bir çok noktasına ilan asıldı. 

İhaleye giren yok

Sadece bununla sınırlı kalmayan kayum yönetimi, Tuşba ilçesindeki bir düğün salonu ve şehirlerarası otogarın bir bölümünün de içerisinde olduğu 20 bin metrekarelik alanın 5 bin 600 metrekarelik bölümünü, 36 milyon muhammen bedelle satılığa çıkarmış ve ihalesini gerçekleştirmişti. Kayyum bu kez Tuşba İlçesi İstasyon Mahallesi’nde bulunan 3 bin metrekarelik alanı da satışa çıkardı. Kayyum yönetiminin ihale için belirlediği muhammen bedel ise 36 milyon TL oldu. Yine kayyum yönetimi Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan Vanpark AVM içerisinde bulunan 11 dükkanın satışını da daha önce gerçekleştirmişti. Daha önce defalarca ihaleye çıkarılan dükkanlar, kimsenin ihaleye girmemesi nedeniyle satılamazken, söz konusu iş yerleri bir kez daha ilana çıkıldı. Dükkanlar için muhammen bedel ise 183 Milyon TL olarak belirlendi. 

Krediyle borç kapatıyor

Borcu kabaran kayyumun, elektrik ve diğer borçları da çektiği kredilerle ödediği; bu borçları kısa, orta ve uzun vadeye yaydığı öğrenildi. Bunca arsa ve belediyeye ait yapıları satmasına rağmen borcu katlanan kayyum yönetimi, son atanmış meclis toplantısında ödenmeyen elektrik borçlarının finansmanında kullanılmak üzere İller Bankası ile diğer özel bankalardan kredi kullanılması kararı aldı. 

Kayyum yönetimi daha önce belediyeye ait yüzlerce arsayı satmış, belediyeye ait yapılar başka kurumlara devretmiş ve belediyeye ait neredeyse taşınmaz bırakmamıştı. 

 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.