‘Sorumlusu devlettir’

Kadın Haberleri —

HÜLYA ORUÇ

HÜLYA ORUÇ

  • Son bir yıldır hem fiziki hem de teknik tacize uğradığını söyleyen Hülya Oruç,  Diyarbakır Başsavcılığı’na giderek suç duyurusunda bulundu. 

Son bir yıldır hem fiziki hem de teknik tacize uğradığını söyleyen Hülya Oruç,  Diyarbakır Başsavcılığı’na giderek suç duyurusunda bulundu.

Diyarbakır’da son bir yıldır sık sık araçla takip edilerek taciz edilen Hülya Oruç, geçtiğimiz günlerde yaşadıklarına ilişkin dijital medya hesabından paylaşım yaptı. Paylaşımında Oruç, başına gelebilecek olumsuzluklardan devleti sorumlu tutmuştu.

Hakkımı arayacağım

20 gün önce de bir şahsın aracı ile kendisini taciz ettiğini belirten Oruç, tepki göstermemiş olsaydı, şahsın kendisini zorla araca bindireceğine dikkat çekerek: “Bu yapılan bir tacizdir ve ahlaksızlıktır. Hakkımı arayacağım. Geçen sene yine aynı şekilde tehdit ediliyordum. Günlerce telefonla aranıp karakola çağrıldım. O zaman bana arkadaşım olduklarını maddi ve manevi yardım etmek istediklerini söylemişlerdi. Onları polise şikâyet ettiğimde beni arayıp, ‘155’e şikâyet etmişsiniz ne gerek var’ diyorlardı. Bu sefer avukatla birlikte suç duyurusunda bulunacağım. Olayın ne olduğunu öğreneceğiz” diye konuştu.

Taciz gerekçesiyle işten çıkarıldı

Kendisini taciz eden şahıstan şikâyetçi olduğunu, olayın aydınlatılabilmesi için olay yerinde olan kamera görüntülerinin incelenmesini talep ettiğini belirten Oruç, yaşadıklarından kaynaklı işten de çıkarıldığını dile getirdi. Oruç önceki gün olaya ilişkin Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.
 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.