Sosyal yardım başvurusu AKP’ye üyeliğe çevriliyor

  • Kayapınar’da AKP’nin mahalle temsilcisi olduğunu belirten Şehmuz Bozkuş, sosyal yardım adı altında yurttaşları AKP'ye üye yaptığını itiraf etti. 

 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yoksul aileler için yapılan yardımlar, farklı amaçlarla kullanılıyor. Kayapınar ilçesine bağlı Huzurevleri Mahallesi’nde kendisini AKP Mahalle Temsilciliği Başkanı olarak tanıtan Şehmuz Bozkuş, ihtiyaç sahibi yurttaşları “sosyal yardım” adı altında AKP’ye üye yaptığını itiraf etti. Mahallede işlettiği emlak ofisini “yardım ofisi” adı altında AKP’nin temsilciliğine çeviren Bozkuş, yardım başvurusunda bulunanlara bilgi vermeden AKP’ye üye yapıyor. Sadece yardım için başvuran halk, daha sonra AKP’ye üye yapıldıklarını öğreniyor.

Sadece sosyal yardım başvurusunda bulunduğunu söyleyen bir yurttaş, AKP’ye bilgisi dışında yapılan üyeliği, kendisine gelen SMS ile öğrendiğini söyledi. AKP tarafından gelen üç ayrı mesaj şu şekilde:

*  “Üyelik işleminiz başarıyla gerçekleşmiştir. Sağlıklı günler dileriz.”

* “Aziz kardeşim, AK Partimize, Türkiye’nin en büyük ailesine hoş geldin. Hamurunu aziz milletimizin yoğurduğu, istikametini milletimizin çizdiği AK Parti’miz, kurulduğu ilk günden itibaren milletimizin sesi ve vicdanı olarak ona hizmet etmenin gayreti içinde olmuştur”

* “Gerçekleştirilen üyelik işleminiz sonucunda adınıza düzenlenen Üyelik Sertifikanızı takdim eder, iyi günler dileriz.”  

600 kişiyi üye yaptı

 İddialara üzerine emlak ofisinde görüştüğümüz Şehmuz Bozkuş, kendisini AKP Huzurevleri Temsilcisi olarak tanıttı. Yardım için kendilerine başvuranların AKP’ye üye yaptığını itiraf eden Bozkuş, 2001-2007 yılları arasında da aynı şekilde halkı AKP’ye üye yaptığını söyledi. Aynı çalışmaya tekrar başladığını aktaran Bozkuş, şunları söyledi: “Ben AKP tarafından mahalle temsilcisi seçildim. Buraya gelerek benim başkanlığıma üye oluyorlar, AKP’ye üye oluyorlar. Bana üye olduktan sonra ben mecbur onlara sahip çıkıyorum. Sosyal yardımdan ne geliyorsa o yardımları yapıyoruz. Gıda, kömür, giyim, kira yardımı gibi birçok yardımlar yapılıyor. Yaklaşık 500 ila 600’e yakın kişiyi üye yaptım. Ben yardımları almaya gelenlere ‘Bana üye olun, gerekeni ben yaparım’ diyorum, her şeyi anlatıyorum.” ifadelerini kullandı.

O esnada yardım için sıra bekleyen kadınlar ise AKP’ye üye yapıldıklarına dair bilgilerinin olmadığını söyledi: "Biz de üye olup olmadığımızı bilmiyoruz. Bundan haberimiz yok. Biz sadece kömür yardımı için geldik. Aslında nasıl bir yardım yaptıklarını biz de bilmiyoruz.”

Yardım kayıtlarının yapıldığı yerde ikamet eden ismini vermek istemeyen kadın ise, “Ben gidip yardım almıyorum. Burada üyelik yapıldığını biliyorum. Bir yardım için gidip o partiye üye olmam ama imkanı olmayan insanlar bilmeden gidip üye oluyorlar” dedi.  MA/AMED

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.