Soylu’nun Sayan’ı SOYUYOR

Savcı Sayan

Savcı Sayan

  •  Türk İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Ağrı’daki gözdelerinden olan AKP’li Belediye Başkanı Savcı Sayan, 55 ihaleyi hep aynı firmalara verdi. Şirketler isim değiştiriyor, hisseler devrediliyor, açılıp kapanıyor ancak ağ değişmiyor. 

 

Ağrı Belediyesi Başkanı Savcı Sayan, seçildiği 31 Mart 2019’dan 30 Kasım’a kadar yaptığı 55 ihalenin yüzde 71’ini Ağrı dışında bulunan firmalara verdi. İhalelelerin yüzde 24’ü (36 Milyon 968 Bin 640 TL) İstanbul’un Avcılar ilçesi Cihangir Mah. Atakan Sk. Albayrak Apt. No 8/5 adresine teslim edildi.  

MA’dan Sedat Yılmaz’ın haberine göre; Kamu İhale Kurumu (Ekap) üzerinden ulaşılan 55 ihalenin yüzde 71’i İstanbul, Ankara, Amed, Erzurum, Hatay, Samsun, Adana, Bursa, Kocaeli, Antalya ve Van’a kayıtlı ve birbiriyle irtibatlı firmalara verildi. Bazıları Sayan’ın seçildiği 2019 ve sonrasında kurulan şirketlerin çoğu, tek adreste toplanıyor. Sıklıkla açılıp kapanan ve hisse devri yaparak isim değişikliğine giden şirketlerin hareketliliği olağandışı bir görüntü veriyor. 

13 ihale tek adrese

Avcılar İlçesi Atakan Sk. Albayrak Apt. No 8/5 adresinde 7 firma, 13 ihalede, 36 milyon 968 bin 640 TL’yi pay etti. Aynı apartmanın aynı kapı numarasını kullanan şirketlerin zaman zaman hissedarları ve ortaklıkları değişiyor, tür ve isim değişiyor, ancak ağ içerisindeki soyadlar hiç değişmiyor.  Adana, Samsun, Ankara, Amed ve İstanbul kökenli bu şirketler, 2020’deki ihalelerin neredeyse tamamını alırken, bu yılki ihalelerin adresi Ankara’ya kayıyor. 

Olmayan parklara tenis masası

Kent merkezinde muhtelif parklarda kullanılmak üzere 50 adet dış mekan masa tenisi ihalesi yapıldı. 6 Ağustos 2020’de 475 bin TL bedelle yapılan ihale, İstanbul kayıtlı Celal Gurbetçi’ye verildi. Ancak yılın 8 ayını kar altında geçiren kentte ne 50 park var ne de masa tenisi. İhaleyi alan firma hakkında ise hiçbir bilgi edinilmedi. 

Sayan, seçildiği üç yıldır akaryakıt ihalesini sahibi aynı olan 2 firmaya verdi. AKP eski İl Başkanı Hasan Aslan’ın ortak olduğu şirketler ihaleleri dönüşümlü olarak alıyor.  

 MA/AĞRI

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.