Sözümüz ve borcumuz var

DEM Parti, Êlih belediye eşbaşkan adayları Mehdi Öztüzün ve Gulistan Sönük

DEM Parti, Êlih belediye eşbaşkan adayları Mehdi Öztüzün ve Gulistan Sönük

  • Êlih’te (Batman) DEM Parti adayları kesinleşti. İkinci tura giden halk oylamasının kesin sonuçlarına göre Gulistan Sönük ve Mehdi Öztüzün, Êlih’in belediye eşbaşkan adayları oldu.

MIHEME PORGEBOL / BATMAN

Pazar günkü ikinci tur halk oylamasında kadın aday adaylardan HDP’nin eski Merkez İlçe Eşbaşkanı Gurbet Doğan ile TJA aktivisti Gülistan Sönük, parti delegelerinin karşısına çıktı. Erkek aday adayları ise sendikacı Ferhat (Ozan) Ataca ile avukat Mehdi Öztüzün’dü. Halk oylamasının saat 17.15’te açıklanan kesin sonuçlarına göre; Gurbet Doğan 867 oy alırken Gülistan Sönük bin 361 oy alarak DEM Parti’nin Êlih’teki kadın eşbaşkan adayı oldu. Erkek aday adayları arasındaki oylamada ise avukat Mehdi Öztüzün bin 753 alarak partisinin belediye eşbaşkan adayı oldu. Ferhat (Ozan) Ataca ise 524 oyda kaldı.

Kent uzlaşısının sonucu

Halk oylaması sonrasında gazetemize kısa değerlendirmelerde bulunan adaylardan Gülistan Sönük, şunları söyledi: “Biz aday adaylarımızı da adaylarımızı da kent uzlaşısı temelinde belirledik. İki gün boyunca hem Batman’da hem de Kurdistan’ın neredeyse tüm merkezlerinde bir demokrasi şölenine şahit olduk. Bazı kentlerimizde adaylarımız ilk turda belirlendi. Bazılarında ise bu süreç ikinci tura kaldı. Batman da ikinci tura kalan kentlerden biriydi. Bugün halk bize teveccüh etti. Kent uzlaşısı sonucu aday olarak seçilmek bambaşka bir duygu ve sorumluluk. Elbette ki göreve geldiğimizde de yine kent uzlaşısı ilkesini esas alacağımızdan, aynı duygu ve sorumlulukla çalışacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın.”

Sorumluluk omuzlarımızda

Av. Mehdi Öztüzün ise şöyle konuştu: “Halk oylaması kararı bir demokrasi şölenine döndü. Halkımız dışarıda da yer kalmayacak şekilde iki gün boyunca bu salonu doldurdu ve oylamaya katıldı. Böyle bir şölende halkın ve delegasyonun oylarıyla seçilmek yük ve sorumluluğumuzu iki katına çıkarıyor. Bizim bu halka borcumuz ve sözümüz var. Sergileyeceğimiz belediyecilikle özerkliğe dönüşebilecek bir model yaratarak halkımızın taleplerine cevap olmaya çalışacağız. Sorumluluk artık bizim omuzlarımızda. Bugün itibarıyla beraber bir hakikat yürüyüşüne başladık. Bu yolun ikinci aşamasında, yani 31 Mart’ta oylarımızı arttırmak, üçüncü aşamasında da özerkliğe dönüşecek modeli yaratmak için çabalayacağız.”

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.