Doğu Kürdistan’da bir dengbêjlik hikayesini anlatan Sîmend adlı oyun, festivalin açılış günü olan 15 Kasım’da izleyiciyle buluşacak.

Yönetmen Ghotbedin Sadeghi, bir dengbêjlik hikayesi olan Spîmend’in halk hikayesinin en güzel öykülerinden biri olduğunu belirterek, “Eskiden dengbêjler bu hikayeleri enstrüman olmadan yalın sesleri ile aktarırlardı. Zaman geçtikçe bunu müzik aletleriyle de desteklediler. Spîmend de öyle bir hikaye. Erdelan ve Mukriyan bölgesinde anlatılan bir hikaye. Dramatik ve trajik öğeler içeren bir hikaye” dedi. 

Diyarbakır’da bulunmanın kendisi için çok önemli ve keyifli bir süreç olduğunu ifade eden Sadeghi, duygularını şöyle ifade etti: “Yunanistan’dan Almanya’ya, İtalya’dan, Fransa’ya birçok ülkede oyun sergiledim. İlk defa tiyatro için buradayım ve bu benim için çok değerli.” 


 AMED