
Peki 2012 Olimpiyatları nedeniyle Londra'da fuhuş trafiği hızlanacak mı? Uluslararası basın, polis ve hükümet yetkilileri binlerce kadının zorla evsahibi şehre getirilip izleyicilerin hizmetine sunulacağından endişe duyuyor.
2010 yılının Ocak ayında Olimpiyat Bakanı Tessa Jowell, ''Büyük spor organizasyonları evrensel seks ve insan ticareti endüstrileri için mıknatıs gibidir. Bu kabul edilemez. Ben 2012 Olimpiyatları'nda bu kişilerin Londra'yı ele geçirmesine izin vermemeye kararlıyım'' demişti. Nevada'da genelev işleten Dennis Hof ise, Londra olimpiyatları için yaklaşık bin kadının Güney Doğu Asya, Afrika ve Arnavutluk çeteleri tarafından Londra'ya getirileceğini tahmin ettiğini söylüyor. Hof, bu tahminlerini Kanada'daki 2010 kış olimpiyatlarındaki gözlemlerine dayandırdığını söylüyor.
Fuhuş normalin iki katına çıktı
2004 Atina Olimpiyat oyunları fuhuşun net olarak arttığının kayda geçirildiği ilk büyük spor organizasyonu. Oyunlar sırasında şehirde fuhuş neredeyse normalin iki katına çıkmış. 2006 Dünya Kupası'nda binlerce seks işçisi kadının, binlerce erkeğe satıldığı iddia ediliyor.Ancak oyunlar öncesinde ülkeye 40 bin ile 100 bin seks işçisinin sokulacağı ile ilgili spekülasyonlar vardı.
İngiliz Fahişeler Birliği'nden Sarah Walker da, Londra'da genelev baskınlarının Olimpiyatlar öncesinde çok arttığını söylüyor.Ancak Londra Polis teşkilatı, Olimpiyatlar nedeni ile baskınları artırmadıklarını sadece yerel halkın şikayetleri doğrultusunda işlerini yaptıklarını söylüyor. Seks işçilerini temsil eden bir başka grup 'x:talk' ise, Olimpiyatların sonuna kadar, bu sektörde çalışanların tutuklanıp sınır dışı edilmelerine ara verilmesi gerektiğini söylüyor.Grubun sözcüsü tutuklama ve baskınlardaki artışın bu sektörde çalışan kadınları saklanmaya ittiğini bunun sonucunda da ihtiyaç duydukları yardımı alamadıklarını söylüyor. Sözcü, ''Bütün bu baskınlar ve tutuklamalar bu kadınları sadece daha savunmasız hale getiriyor'' diyor.
BBC/LONDRA