Star Kadın Derneği sahada olacak

Kadın Haberleri —

Dilan Kunt Ayan

Dilan Kunt Ayan

  • Star Kadın Derneği'nin yeni Başkanı Av. Dilan Kunt Ayan, kentteki kadın örgütleri ve siyasi partilerle oluşturdukları mecliste şiddete karşı ortak mücadele vereceklerini ve tüm kadınlara ulaşmayı hedeflediklerini belirtti.

 

Van’da kadına yönelik şiddet ve kadın katliamlarına karşı geçtiğimiz yılın Mart ayında kurulan Star Kadın Derneği, 7 Nisan'da gerçekleştirdiği 1'inci Olağan Kongresi ile yeni yönetimini belirledi. Avukat Dilan Kunt Ayan'ın dernek başkanlığına seçildiği kongrede, İstanbul Sözleşmesi’nin feshedilmesi, şiddet ve kentteki kadınların yaşadıkları sorunlara ilişkin kimi tartışmalar yürütüldü.

Dernek Başkanı Av. Dilan Kunt Ayan, önümüzdeki sürece ilişkin nasıl bir yol haritasıyla hareket edeceklerini anlattı. 

 Şiddet öncelikli gündemimiz

Birçok ilde olduğu gibi Van'da da kadına yönelik şiddet ve şüpheli kadın ölümlerinin yaşandığına dikkati çeken Kunt, kongre sonrası yaptıkları toplantıda öne çıkan başlıklardan birinin bu olduğunu aktardı. Hiçbir ayrım gözetmeksizin şiddete maruz kalan tüm kadınlara hem hukuki hem de psikolojik destekte bulunacaklarını söyleyen Kunt, “Önceki dönem üyelerimiz bu işi ilerletiyordu. Onlardan almış olduğumuz bu bayrağı daha da ileriye götürmek istiyoruz" dedi. 

 2 milyonluk kentte bir sığınma evi

Kadın sığınma evlerinin de öncelikli gündemleri arasında olduğunu söyleyen ve Van’da sadece bir kadın sığınma evinin olduğunu hatırlatan Kunt, “Birden fazla sığınağa nasıl erişebiliriz diye bir çalışmamız olacak. Nüfusu 2 milyona yaklaşmış olan bir kentten bahsediyoruz ve maalesef bir sığınma evi var" diye konuştu. 

 ‘Şiddeti frenliyoruz’ projesi

Kentteki Şoförler ve Otomobilciler Odası ile daha önce imzalanan "Şiddeti Frenliyoruz" protokolünü anımsatan Kunt, bu projenin başarıya ulaşması için de çaba içerisinde olacaklarını dile getirdi. Kunt, “Şu an eğitimlerimiz bitti. Önümüzdeki günlerde sahaya ineceğiz, 5 durak ve 50 şoför ile bu projeyi başlatacağız. Şiddete maruz kalan bir kadının taksiye bindiği vakit şoförün ne yapması gerektiği, şoförün kadına nasıl yaklaşması gerektiği ve kadından ne tür bilgiler alabileceği noktasında muazzam bir proje” diye kaydetti.  

Her kadına ulaşmak için çaba sarf edeceklerini vurgulayan Kunt, yaşanan sorunların ortadan kaldırılması için tüm kadınları derneklerine başvurmaya çağırdı. Kunt, “Ülkenin her noktasında sesini çıkarmak isteyen kadınlar susturulmak isteniyor. Ancak kadınların mücadelesi ve dayanışması sürdüğü müddetçe şiddet yok olacak” diye konuştu. 

MA/VAN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.