‘Suçlular tutuklanıncaya kadar eylemdeyim’

 

 

Urfa Adliyesi önünde ”adalet” talebiyle nöbet eylemlerini sürdüren Şenyaşar ailesi, hastanede yaşananlarla ilgili soruşturmada tespit edilen 23 kişi tutuklanıncaya kadar eylemlerini sürdüreceklerini söyledi.

AKP milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınlarının işyerleri yönelik başlayıp, hastanede devam eden saldırılarında eşi Hacı Esvet, çocukları Adil ve Celal’i yitiren anne Emine Şenyaşar ile saldırıdan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar’ın Urfa Adliyesi önünde ”Adalet” talebiyle başlattığı nöbet eylemi 36. gününde devam ediyor.
Anne Emine Şenyaşar, eylemi sırasında taleplerini ”Ailemden 3 kişiyi öldürdüler, bir tanesine de hüküm verdiler. Çocuklarımı öldürenler ortalıkta serbestçe geziyorlar. Ben buradan kalkmayacağım. Beni de öldürsünler. Bu katliamı yapanları yakalasınlar. Hastanede çocuklarımı öldürdüler. Hastanedeki kayıtları çıkarsınlar. Hiç vicdan yok mu? Bu nasıl bir devlet? Neden dürüst davranmıyorlar” sözleriyle dile getirdi.

Suçulular tutuklanıncaya kadar

Hastanede yaşananlarla ilgili soruşturmaya bakan dosya savcısı ile daha önce yaptıkları görüşmede kendilerine 23 şüphelinin tespit edildiğinin söylendiğini hatırlatan Şenyaşar, ”Bu kişiler hakkında gerekli yasal işlemler yapılacak, tutuklanacaklar. Biz daha sonra buradan kalkacağız. Bu insanlık suçunu işleyenler yakalanmayıncaya kadar annem ile birlikte burada olmaya devam edeceğiz” dedi.

Ferit Şenyaşar, ayrıca ”Bu mücadelemiz herkesin mücadelesidir” diyerek, herkesi mücadelelerini sahiplenmeye davet etmeyi sürdürdü.  URFA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.