Suçunu itiraf eden korucuya tahliye

Kadın Haberleri —

.

.

  • Wan’ın Payîzava ilçesine bağılı Övençli köyünde bir çocuğa cinsel saldırıda bulunan korucu Faik Dural, suçunu itiraf etmesine rağmen ‘basit sarkıntılık’ suçlamasıyla serbest bırakıldı.

Wan’ın (Van) Payîzava (Gürpınar7 ilçesine bağlı Öveçli köyünde yaşayan 16 yaşındaki H.D, geçtiğimiz kasım ayında korucu Faik Dural ve çiftçi Mahmut Hangül’ün cinsel saldırısına uğradı.

Dural ve Hangül, kendisine cinsel saldırıda bulunduğunu öğretmenine anlatan H.D., öğretmeninin de yardımıyla şikayette bulundu. H.D’nin şikayeti üzerine gözaltına alınan korucu Faik Dural ve Mahmut Hangül çıkarıldıkları mahkemede tutuklandı.

Korucu Faik Dural suçlamaları kabul ederken çiftçi Mahmut Hangül ise hakkındaki iddiaları reddetti. 

Korucu Faik Dural verdiği ifadede suçunu itiraf etmesine rağmen iki ay içinde tahliye edildi.

Dural itiraf etti

Korucu Faik Dural, karakolda ve savcılıkta verdiği yazılı ifadesinde H.D isimli çocuğun akrabaları olduğunu belirterek, olayın 3-4 ay önce yaşandığını söyledi. İfadesinde çocuğu zorla öpmeye çalıştığını, bağırmasını engellemek için ağzını kapattığını, çocuğun elini ısırdığını kaydetti. Dural yazılı ifadesinde, “Sonra evden uzaklaştım. Ben bu hususları yaparken bir anlık cinsel arzu ile yaptım. Yaptığım için pişmanım” dedi.

Halen cezaevinde bulunan diğer cinsel saldırgan Mahmut Hangül ise suçlamaları reddederek, çocuğu tanımadığını söyledi.

‘Basit sarkıntılık’ denilerek serbest bırakıldı

Cinsel saldırganların ifadelerini değerlendiren Van. 7. Ağır Ceza Mahkemesi, suçunu itiraf eden korucu Faik Dural’ın yaptıklarını ‘basit sarkıntılık’ kapsamında değerlendirerek dosyanın Gürpınar Asliye Ceza Mahkemesine sevk edilmesine karar verirken, suçlamaları reddeden Mahmut Hangül’ün tutukluluk halinin devamına karar verdi.

ANF / VAN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.