Süleymaniye’de kadınlar katlediliyor

Kadın Haberleri —

.

.

  • Başûrê Kurdistan’da kadın katliamlarına her gün bir yenisi ekleniyor. Süleymaniye’de iki çocuk annesi Derun Kawa evli olduğu erkek tarafından işkence edildikten sonra yakıldı. Başka bir kadın da bıçaklı saldırıya uğradı.

Başûrê Kurdistan’da kadına yönelik şiddet vakaları ve kadın katliamlarına her gün bir yenisi ekleniyor. Son günlerde kadın katliamlarının en çok arttığı kentlerinden birisi de Süleymaniye.

Önce işkence etti, sonra yaktı

2 çocuk annesi Derun Kawa, üç gün önce evli olduğu erkek tarafından işkence edildikten sonra yakıldı. Ağır yaralanan kadın kaldırıldığı Süleymaniye Yanık Hastanesi’nde yaşamını yitirdi.

Olaya tanıklık edenlerin Rojnews’e aktardığı bilgilere göre, evli olduğu erkek tarafından işkenceye maruz kalan Derun Kawa, kendini asarak yaşamına son vermek istedi. Bunun üzerine evli olduğu erkek daha önce işkence ettiği Derun’un üzerine bu sefer de benzin dökerek diri diri yaktı. 20’li yaşlarda olan Derun Kawa’un biri 6 diğeri 2 yaşında iki çocuğu vardı.

4 yerinden bıçaklayarak katletti

Dün gece ise yine bir kadın evli olduğu erkek tarafından bıçaklı saldırıya uğradı. 4 yerinden ağır şekilde bıçaklanan kadın hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

Kadının katledilmeden önce Kadına ve Aileye Yönelik Şiddetle Mücadele Müdürlüğü'ne başvurduğu ancak dosyasının sonuçlandırılmadığı ortaya çıktı. Katil erkek ise güvenlik güçlerine teslim oldu. SÜLEYMANİYE

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.