Süreç henüz bitmedi

Kadın Haberleri —

Dilan Kunt Ayan

Dilan Kunt Ayan

  • Yeşil Sol Parti Riha Milletvekili Dilan Kunt Ayan, iktidarın kadınların kazanımlarını ortadan kaldırmak istediğine değinerek, “İktidarı 14 Mayıs’ta durdurduk, şu anki görevimiz de 28 Mayıs’ta göndermek” dedi.

JINNEWS'ten Şehriban Aslan'a konuşan Yeşil Sol Parti Riha (Urfa) Milletvekili Dilan Kunt Ayan, tek adam rejiminin artık istenmediğini belirterek, “Nasıl ki biz Yeşil Sol Parti olarak AKP-MHP baskıcı blokunu durdurduysak 28 Mayıs’ta da göndermeyi hedefliyoruz. Hedefleri ilk turda kazanmak ama bunu başaramadılar. Başarılı olmamalarının sebebi, Yeşil Sol Parti’nin gücüdür. Bölgede çıkan oyları da baz aldığımız zaman çok ciddi bir etkimizin olduğunu görebiliyoruz fakat süreç henüz bitmiş değil. Bunu durdurduk ama hedefimiz 28 Mayıs’ta göndermek” dedi.

İktidar da farkında

Dilan Kunt Ayan, iktidarın da güçlenen kadının güçlenen toplum olacağını bildiğini vurgulayarak, “Bu saatten sonraki seçim çalışmaları bunun üzerine kurulmuş durumda. Bu seçim iki erkeğin seçimi değil. Yani biz tercihimizi bir kişiden yana verme gayretinde olabiliriz ama bizim buradaki amacımız 21 yıldır kadınların kazanımlarını yok etmeye çalışan sisteme karşı durmaktır” şeklinde konuştu.

Kadın toplumdan dışlanıyor

İktidarın Kurdistan’da din üzerinden politikaları devreye koyduğuna dikkat çeken Dilan Kunt Ayan, şöyle devam etti: “Bölgede yoğun bir şekilde yaşanmasının sebebi, kadını asla ve asla toplumun hiçbir yerinde istememesinden kaynaklıdır. Bizim tek amacımız da bu faşist bloku etkisiz kılmaktır Daha çok dini duygular üzerinden yapmış oldukları propagandaları da görebiliyoruz. Biz bunu buradan bir kez daha söyleyelim; Müslüman topluma, inançlara karşı asla bir söylemimiz olmadı, olamaz da. Bunları gören ve koruyan bir yerdeyiz. Din ve vicdan özgürlüğünü de çok net bir şekilde savunuyoruz. İktidar bloku ise bu kazanımları kullanarak kadını yok etmeye çalışıyor.”

Lütuf olmadığını anlattık

İktidarın Riha’da uyguladığı politikalara, sahadaki yansımasına işaret eden Dilan Kunt Ayan, şunları paylaştı: “Çocuk ve bakım parası adı altında paralar ödenmekte. Gittiğimiz her kadına sosyal devlet ilkesi gereği bunun zaten yapılması gerektiğini söylüyoruz. Bu AKP’nin bir lütfu değil diyoruz fakat onların bunu kullanma şekli ‘Ben sana para veriyorum evinden çıkma, düşünme, üretme, büyüme’ şeklindedir. Urfa’da yaklaşık bir buçuk ay boyunca kentin ilçe ve köylerine gittik. Kadın seçim bürolarımız vardı. Kadınlarla orada da toplantılar aldık. Kadınlar, ‘Biz eve hapsedilmek istemiyoruz. Siz buna nasıl çözüm bulacaksınız’ diye sordular. Sorularına kadın beyannamemizde yer alan kadın kooperatiflerinden bahsettik. Kadın kooperatiflerinin kadınlara nasıl güç kattığını, nasıl farkındalık yarattığını, kendi güçlerini gördükleri zaman topluma nasıl sirayet ettiklerini anlattık.

Sığınma evi bile yok

Urfa 2 milyonu aşkın nüfusa sahip bir kent. Bazı ilçeleri 100 bin veya aşan bir nüfusa sahip fakat 300 bin nüfuslu olan Viranşehir ve Siverek'te belediyelilere bağlı sığınma evleri yok. Şu an sadece Urfa’da ŞÖNİM’e bağlı tek bir tane sığınma evi var. Sığınma evlerinin kapasiteleri ise 40 ile 60 arasındadır. Fakat feodal baskılardan kaynaklı olarak kendi yaşamlarını devam ettirecek yerleri olmadığı için şiddet döngüsü içerisinde maalesef ki kalmaya devam ediyorlar.”

Tek adamı yıkmalıyız

Dilan Kunt Ayan, son olarak 28 Mayıs’ta herkese sandığa gitme çağrısında bulundu: “Tek adam rejimini yıkmamız gerekiyor. 14 Mayıs’ta durdurduk, şu anda görevimiz 28 Mayıs’ta devirmek olacak. Bunun için sandığa gitmeyen seçmenlerimizi de oy kullanmaya bekliyoruz.”

URFA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.