Adalet Bakanlığı'nın aldığı karar uyarınca, Kürdistan'da bulunan siyasi tutsakların binlece kilometre mesafedeki cezaevlerine sürgünleri devam ediyor. Mardin Kapalı Cezaevi'nde ise 50 tutsak, cezaevinde 'yer olmadığı' gerekçesiyle Tekirdağ F Tipi Kapalı Cezaevi'ne nakledildi. Tutsaklar dün sabaha doğru uçakla Çorlu havaalanına götürüldü. Geniş güvenlik önlemleri altında askerlerin kontrolünde uçaktan indirilen tutsaklar cezaevi ring araçlarına bindirilerek Mardin'den 1625 km uzaklıktaki Tekirdağ F Tipi Kapalı Cezaevi'ne gönderildi.


Muş'ta yine sürgün

Muş E Tipi Kapalı Cezaevi'nde 28 Ekim'de yaşanan direniş ardından başlayan sürgünler de devam ediyor. 8 Kasım günü 61 PKK'li tutsağın Tekirdağ 1 Nolu F Tipi Cezaevi'ne sürgün edilmesinden sonra 10 kadın tutsak daha Erzurum Oltu T Tipi Kapalı Cezaevi ve Ankara Sincan Kadın Kapalı Cezaevi'ne sürgün edildi. Tutsaklardan Gurbet Çakar Sincan Kadın Kapalı Cezaevi'ne sürgün edilirken; Mukaddes Çelik, Zeliha Belge, Yüksel Yaşar, Leyla Sonkur, Ayşe Ulaş, Seyran Demir, Naime Tuci, Necibe Armi, Necla Çoruh ise, Oltu T Tipi Kapalı Cezaevi'ne sürgün edildi.


Çoğu Tekirdağ'a gönderildi
Son iki gün içinde sürgün edilen siyasi tutsakların sayısı 138'e ulaşırken, bu sayı son iki ay içinde de 500'e yükseliyor. Alınan bilgilere göre, Amed'den 275, Muş'tan 70 ve Mardin'den 50 olmak üzere toplam 395 siyasi tutsağın Tekirdağ'a sürgün edildi. Van'da ise 49'u son iki ayda olmak üzere 11 ayda 61 tutsak  Muş, Kastamonu, Zile ve Giresun cezaevlerinde sürgün edildi. 11 Kasım Pazartesi günü Siirt E Tipi Cezaevi'nde 72 PKK'li tutsak Bandırma'ya, Batman'da ise 15 tutsak 1700 km uzaklıktaki Tekirdağ'a sürgün edilmişti. Bir bacağı olmayan aynı zamanda kalp ve tansiyon hastası olan  tutsak Salih Şimşek'in (58) sürgünü ise girişimler sonucu durduruldu.

 HABER MERKEZİ