Süveyda

Forum Haberleri —

.

.

  • Unutmayalım ki Zap, Avaşîn’de direnen Kurdistan özgürlük gerillaları bugün tüm insanlığın süveydasıdır; bize yeniden nefes, can veren özgür yaşam ışığımızdır.
  • Bu güçler, Zap’ta, Avaşîn’de insanlık ve savaş suçu işleyen faşist AKP ve MHP devletini görmezden geliyor. AİHM, Avrupa Konseyi, Lahey Adalet Divanı, OPCW vs. gibi tüm kuruluşların kendi çıkarları temelinde kullanıyor…
  • Ekolojistler, Sosyalistler, Anarşistler vs. Zap’ta, Avaşîn’de taktik nükleer ve her türlü kimyasal silah ile yok edilen insan, toprak, su, canlılar için harekete geçmelidir.

 

ROTİNDA ENGİN

Süveyda, her insan kalbinde bir nokta, yaşam için son umut ışığıdır. Kalp çalışamayınca bu nokta devreye girerek yaşam şansı verir. Bu şans ikinci sefer yaşanmaz. Süveyda son şanstır. Bir kere devreye girdi mi kalp yeniden mucizevi bir şekilde vücuda kan pompalayarak can verir, yaşama nefes olur. 

Bugün özgür yaşamak isteyen tüm insanlığın süveydası, son umut ışığı Kurdistan özgürlük gerillalarıdır. Kurdistan özgürlük gerillaları, Önder APO’nun özgür yaşam nefesiyle Zap-Avaşîn’de insanlığın onuru olmaya devam ediyor.

Özgürlük savaşının son halkası olan Zap-Avaşîn savaşında tam yedi aydır emsalsiz bir direniş sürüyor. Direnen sadece Kurdistan özgürlük gerillası değil; tüm Kurdistan dağı, taşı, toprağı, ağacı, bitkisi, çiçeği, suyu, tarihi, kültürü, sesi, tüm mirasıyla direniyor. Saldırılar o kadar vahşice ki yaşam zerresi taşıyan her canlı var olmak için direniyor. Dünya tarihinin gelmiş geçmiş en vahşi güçleri bir olmuş, katillerinin eline her türlü kimyasal, taktik nükleer silah vermiş her şeyi yok ediyor. 

Zap-Avaşîn taktik nükleer ve her türlü kimyasal silahların kullanıldığı bir laboratuvar, bir deney alanı haline getirildi. Kürt çocukları üzerinde çok vahşice bu deneylerin yapıldığını geçenlerde ANF’de iki Kürt gerillasının katledilme görüntülerinde gördük. Dün Halepçe’de Saddam eliyle Kürt çocukları nasıl katledildiyse bugün daha vahşice Zap’ta, Avaşîn’de kimyasal silahlarla Erdoğan eliyle katledilmektedir. 

ABD 8 Kasım’da seçimlere giderken ABD Başkanı Biden, NATO’nun Zap, Avaşîn’de Kürt çocuklarına karşı neden taktik nükleer ve her türlü kimyasal silahlarını kullandığı bir deney, laboratuvar haline getirdiğini kamuoyuna açıklamalı. Kürtler, Biden’ın da üyesi olduğu ABD’deki Demokrat Parti’nin içinde olduğu bir planlama temelinde 1999 yılında uluslararası bir komplo ile Önderlerinin rehin alınmasını asla unutmadılar. O gün Kürtlerin nefesini kesmek, kalbini durdurmak isteyenler, bugün de Zap’ta, Avaşîn’de vahşice bunu yapıyor, dünya ise seyrediyor. 

Ukrayna’da taktik nükleer ve kimyasal silah kullanılmamasına dönük sahte insani çağrılar yapanlarla, Zap ve Avaşîn’de bu silahları kullananlar aynı güçler. Madalyonun iki yüzü gibi. İnsanlığın özgürlük yüzü olan Kürt çocukları karşısındaki bu güçlerin, kompleksleri gereği ne kadar zayıf, çaresiz ve sistemlerinin kırılgan olduğunu gösteriyor. Çünkü bu çocuklar yani Kurdistan özgürlük gerillaları, bu güçlerin pul pul dökülen kapitalist sistemlerinin sahte ‘modern(!)’ yanlarını her gün biraz daha deşifre ediyor; bin bir güçle oluşturdukları hakikat algılarını yerle bir ediyor. Nasıl mı?

Bu güçler her toplantıda iklim krizinden vs. bahsederken, Zap’ta, Avaşîn’de kullandıkları kimyasal ve taktik nükleer silahla toprağı, suyu zehirliyor, hiçbir canlı bırakmıyor. (Onlarca yıl bu kimyasalın etkisi görülecek, toprağa, suya karışacak ve insanlığı yıllarca zehirleyecek.)

Bu güçler insan haklarından bahsederken, Zap’ta, Avaşîn’de insanlığı lime lime edecek, nefessiz bırakacak, hatta kemiğine kadar eritecek taktik nükleer silahlar ve her türlü kimyasallar kullanıyor.

Bu güçler sağlık politikalarından bahsederken, Zap’ta, Avaşîn’de kullandıkları nükleer ve kimyasal silahlar nedeniyle insanlığı her gün vahşice öldürüyor, sakat bırakıyor.

Bu güçler kadın haklarından bahsederken, Zap’ta, Avaşîn’de özgür yaşamı yaratan Kürt kadın gerillalarının kelebek etkisi ile ‘Jin Jiyan Azadî’ sihirli formülüyle 21. Yüzyılda dünyayı sarsan gücünden etkilenen kadınlardan korkarak Nagihan Akarsel, Jîna Amînî vb her gün yüzlerce kadını katlediyor.

Bu güçler en fazla barıştan, demokrasiden bahsederken, kendi çıkarları için Zap’ta-Avaşîn’de, Irak, Suriye, Yemen, Ukrayna vs. her yerde savaş çıkarıyor, ülkelerin yeraltı-yerüstü tüm değerlerini talan ediyor. Savaşsız asla bir gün yaşayamayacağını gösteriyor.

Bu güçler en fazla ekonomiden bahsederken, birçok ülkenin kaynaklarını sömürerek kendi konformist yaşamını devam ettirmek için talan ediyor. Bir yandan devasa ekonomik kaynakları elinde bulunduran aile şirketleri beslerken diğer yandan da milyonlarca insanı açlıkla tehdit ediyor. 

Bu güçler haber alma, bilgi özgürlüğünden bahsederken, tüm medya şirketleriyle insanlığın hakikat algısını, hafızasını satın almaya, insan beynini çoraklaştırmaya, çarpıtmaya, Zap ve Avaşîn’de yaşananlarda olduğu gibi gerekirse sansür yasalarıyla esir tutmaya çalışıyor.

Bu güçler hukukun üstünlüğünden bahsederken, Zap’ta, Avaşîn’de insanlık ve savaş suçu işleyen faşist AKP ve MHP devletini görmezden geliyor. AİHM, Avrupa Konseyi, Lahey Adalet Divanı, OPCW vs. gibi tüm kuruluşların kendi çıkarları temelinde kullanıyor…

Zap ve Avaşîn’deki direniş başta kapitalist dünya sisteminin tüm gerçekliğini-hakikatini çıplaklığıyla ortaya sermektedir. Kapitalist sisteme karşıyım diyen tüm sistem karşıtı güçler kendisini sistem içi sahte modern anlayışlardan kurtararak Zap ve Avaşîn’de olanlara tepki verebilmelidir. Başta Ekolojistler, Sosyalistler, Anarşistler vs. Zap’ta, Avaşîn’de taktik nükleer ve her türlü kimyasal silah ile yok edilen insan, toprak, su, canlılar için harekete geçmelidir. Dünya sağlık örgütleri Zap’a, Avaşîn’e gitmeli, incelemelerde bulunmalıdır. Hukukçular evrensel yaşam hakkına sahip çıkarak Zap’a, Avaşîn’e akmalı, tanıklarıyla birlikte Lahey adalet divanında savaş suçu işleyen Erdoğan’a karşı dava açmalıdır. Arkeologlar başta olmak üzere tüm bilim insanları insanlığın beşiğinin bir parçası olan bu coğrafyaya sahip çıkmalı, bu kültürel soykırıma ses vermelidir. Alternatif medya kuruluşları Zap’a, Avaşîn’e akmalı, gerçeği-hakikati tüm dünya ile paylaşabilmelidir. Dünyanın her yerinden sanatçılar, sporcular, akademisyenler, barış severler vs. Zap ve Avaşîn’de direnen özgürlük gerillalarının yanında olmalıdır. Kadınlar, gençler, bu coğrafyanın tüm kadim halkları Zap, Avaşîn direnişi etrafında birleşmeli, bu insanlık direnişine sahip çıkmalıdır. 

Unutmayalım ki Zap, Avaşîn’de direnen Kurdistan özgürlük gerillaları bugün tüm insanlığın süveydasıdır; bize yeniden nefes, can veren özgür yaşam ışığımızdır. Özgür yaşamak ve geleceğimizi garantilemek için Kurdistan özgürlük gerillalarına daha fazla sahip çıkalım.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.