TAJÊ’den Afgan kadınlara: Hakikat kadının özgürlüğüdür

Kadın Haberleri —

TAJE

TAJE

  • Êzîdî Kadın Hareketi (TAJÊ), 8 Mart Dünya Emekçi Kadınları Günü vesilesiyle Taliban rejiminin her türlü baskı ve şiddetine karşı direnen Afgan kadınlara bir mektup gönderdi.

Şiddete karşı özgürlüğün yolunun mücadele ve direnişten geçtiği belirtilen mektupta, “Ataerkil zihniyete karşı mücadele eden 8 Mart’ın sembolü Clara Zetkîn, halkların birliğinin sembolü Rosa Luxemburg, kadına yönelik şiddete karşı mücadelenin sembolleri Mirabel kardeşler Êzîdî direnişinin sembolü Berîvan Cizîrê, direnişin ve mücadelenin sembolü Sakine Cansız, özgürlüğün sembolü Jina Emînî ve kadın haklarının öncüsü Meena Keshwar Kamal’ın ruhu ile Jin-Jiyan-Azadî felsefesi her geçen gün daha fazla büyüyor, evrenselleşiyor” denildi.

Hakikat kadının özgürlüğüdür

“Hakikat şu ki toplumun özgürlüğü kadının özgürlüğünden geçiyor. Bu hakikati çok iyi bilen kapitalist modernite güçleri her türlü yol ve yöntemi kullanarak kadının iradesini yok etmeye çalışıyor. Kadına yönelik gelişen her türlü baskı ve şiddet kadın şahsında topluma uygulanıyor” diyen TAJÊ, mektubun devamında şöyle dedi.

“Bugün dünyada ve Afganistan’da tanık olunan bu hakikattir. Biz kadınlar direniş ve mücadele gücümüzü birliğimizden alıyoruz. Kadının kölelik tarihi yazılmadı ancak özgürlük tarihi yazılmayı bekliyor. 21’inci yüzyılda Şengal’den Rojava’ya, Afganistan’dan Kuzey ve Doğu Kürdistan’a kadar tüm dünyada özgürlük ateşi her geçen gün daha da fazla gürleşiyor. Özgürlüğün bedeli çok ağır ödeniyor ancak hakikat o ki özgürlük bedelsiz yaşanmıyor. Karanlığın içinde hakikat güneş gibidir. Sistem ne yaparsa yapsın güneşin yarattığı aydınlığın ve sıcaklığın önüne geçemez.

Mücadelenizi selamlıyoruz

Taliban rejiminin başta kadınlar olmak üzere Afgan toplumuna yaptığı zulmü kabul etmiyoruz. Sizlerin Taliban’a karşı yürüttüğü mücadeleyi çok değerli görüyor ve selamlıyoruz. Daima sizlerle dayanışma içinde olacağız. Özgür ve demokratik bir yaşam için verdiğiniz mücadelede sizlere başarılar diliyoruz. Bir kez daha 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nüzü kutluyoruz. Ya özgürlük ya özgürlük.” ŞENGAL

 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.