Tavizsiz mücadeleye devam

HDP milletvekilleri

HDP milletvekilleri

  • HDP Milletvekili İmam Taşçıer, “Hiçbir şekilde taviz vermeden Sayın Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması için mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.

HDP milletvekillerinin, Kürt halk Önderi Abdullah Öcalan’ın avukatlarıyla görüştürülmesi için başlattıkları Adalet Nöbeti, 27. gününde devam etti. Milletvekilleri Şevin Coşkun, Hasan Özgüneş, Kemal Peköz, İmam Taşçıer, Muazzez Orhan ve Murat Sarısaç, dün “Tecrit insanlık suçudur”, “İmralı’da görüşme sağlansın” yazılı dövizler açarak, Meclis önünde açıklama yaptı.

HDP Amed Milletvekili İmam Taşçıer, İmralı Cezaevi’nde tutulan Öcalan ile Veysi Aktaş, Ömer Hayri Konar ve Hamili Yıldırım’ın sağlık ve yaşamından endişe ettiklerini belirtti. Taşçıer, “Uluslararası güçler bir komployla Sayın Öcalan’ı teslim etti. Teslim ederken de bazı uluslararası güvencelerle teslim etti. Bugün ise verdikleri söze de sahip çıkmıyorlar. Kürt halkının dört parçaya bölündüğü 1916 Sykes-Picot Antlaşması’ndan bu yana Kürtler üzerinde bir tecrit ve soykırım var” dedi.

Taşçıer, konuşmasının devamında ise şunları belirtti: “Kurdistan’ı o gün dört parçaya bölen devletler, Kürtlerin kendi toprakları üzerinde statü sahibi olmasını, kendini yönetmesini istemiyor. Bunun için tecridi kırmaları ve kendilerini yönetmeleri için Kürtler yan yana gelmeli, birliklerini oluşturmalı. Düşünün 30 milyon Kürt var, ancak kendi ana dilleriyle eğitim dahi alamıyorlar. Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’na göre Kürt diye kimse yok. 30 milyon Kürt'ün tümünü inkar ediyor. Bu çerçevede Sayın Öcalan üzerindeki tecrit devam ediyor. Bu tecridin sona ermesi için demokratik mücadelemizi sürdüreceğiz. Adalet Bakanı’na ve yetkili tüm kurumlara sesleniyoruz; bir an önce bu tecride son verin. Öcalan üzerindeki tecridi kaldırın, Öcalan hak ettiği yerde olsun. Bildiğiniz gibi Mandela 27 hapis yattıktan sonra o ülkenin başkanı oldu.” ANKARA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.