TC’nin soykırım saldırıları kınandı

Yurt Dışı Haberleri —

Türk devlet saldırıları Avrupa kentlerinde protesto edildi

Türk devlet saldırıları Avrupa kentlerinde protesto edildi

  • KCDK-E’nin, Türk devletinin soykırım saldırılarına ve savaş suçu olan fiillerine karşı eyleme çağrısı ile Viyana, Basel ve Berlin’de bir araya gelen Kürtler protesto gösterileri düzenledi.  

Viyana’da “Katil Erdoğan” sloganları
KCDK-E‘nin eylem çağrısı ile Viyana’da Avusturya Parlamentosu önünde bir araya gelen Kurdistanlılar ve dostları “Katil Erdoğan” sloganlarıyla Türk devlet saldırılarını protesto etti.
Civaka Azad Eş Başkanı Ahmet Zirek eylemde yaptığı konuşmada, Türk devletinin saldırılarının savaş suçu olduğunu belirterek, “Bu saldırılarını daha çok sivil halka ve yaşamsal alt yapıya yönelik yapıyor. Savaş suçu işleyerek yapılan bu saldırılara karşı sesiz kalmamalı ve herkes eyleme haline geçmeli” dedi. Avesta Kadın Meclisi üyesi Nurcan Güleryüz de Türk devlet saldırganlığına karşı herkesi eyleme geçmeye çağırdı.

Berlin’de, “özgür yaşam” mesajı 
Almanya’nın başkenti Berlin’de PYD Berlin, Dest Dan Kadın Meclisi ve Nav Berlin’in çağrısıyla Hermannplatz meydanında bir araya gelen Kürtler ve dostları Rojava’ya hava saldırılarını bir mitingle protesto etti.
Eylemde konuşma yapan Nav Berlin Eş Başkanı Hüseyin Yılmaz, Türk devletinin Rojava’da sivil yerleşim alanlarını vurmasının insani ve ahlaki değerlere düşmanlık oluğunu belirterek, “Kürtler kararını verdi. Kürtler özgür topraklarda özgür yaşamı yaratacak ve Ortadoğu’yu özgürleştirecek” dedi. Yılmaz, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecride de dikkat çekerek, zindanlarda açlık grevine giren tutsakların direnişini selamladı. 

Basel’de enternasyonalistler meydana indi
Türk devletinin Rojava ile Başûrê Kurdistan’da yaptığı sivil katliamı kınamak için İsviçre’nin Basel kentinde Enternasyonel Rojava Komitesinin çağrısı ile bir araya gelen enternasyonalistler “emperyalizme ve faşizme” karşı ortak mücadele çağrısı yaptı. Eylem çerçevesinde Claraplatz meydanında bir araya gelen enternasyonel gençler Rojava’ya yönelik bu saldırıları kınadı.
Eylemde okunan bildiride Türk devletinin Rojava’ya karşı düzenlediği saldırılara dikkat çekilerek “tüm devrimci ve ilerici güçler emperyalizme ve faşizme karşı mücadelede birleşmeli ve tüm ezilen halkları zalimlere karşı çıkmaya çağırmalıdır” denildi. Eylem Claraplatz’dan kent merkezine yürüyüş ile son buludu. HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.