TC’nin terörist dediği dört yaşındaki Ebdo!

Türk devletinin bombardımanında bir bacağını kaydeden Ebdo Mistefa Henîfî için “Ben terörist değilim, ayağımı istiyorum” kampanyası başlatıldı

Türk devletinin bombardımanında bir bacağını kaydeden Ebdo Mistefa Henîfî için “Ben terörist değilim, ayağımı istiyorum” kampanyası başlatıldı

  •  İşgalci Türk devletinin, Kobanê ve köylerine yönelik son saldırılarında bir yurttaş şehit oldu, 12 yurttaş yaralandı. Saldırıda bir bacağını kaybeden dört yaşındaki Ebdo Mistefa Henîfî de durumu kritik yaralılar arasında. 
  •  TEV-DEM Eşbaşkanı Xerîb Hiso, Astana’daki 17. zirveden bu yana saldırıların yoğunlaştığını; Kobanê saldırısının da Paris Katliamı’nın yıl dönümü ve Kobanê’nin kurtuluşunun 26. yıl dönümünde yapıldığına dikkat çekti.

Astana 17. zirvesinden bu yana Kuzey-Doğu Suriye’ye yönelik saldırılar yoğunlaştı. Bu da bölgede yeni alanlar işgal etme planlarına işaret ediyor. Türk devleti son olarak Kobanê merkezi ile 6 köyü bombaladı. Saldırılarda aralarında kadın ve çocukların da olduğu 12 yurttaş yaralandı, Xanê köyünden bir yurttaş da şehit düştü. Türk devletinin yeni bir cephe açıp topyekûn bir savaş başlatmak istediğini belirten TEV-DEM Eşbaşkanı Xerîb Hiso, “Bu kirli yöntemlerle bizleri de savaşın içine çekip kolayca katliam gerçekleştirmek istiyorlar” dedi.

İşgalci Türk devleti, Kobanê merkezi ile Qeremox, Xanê, Til Hacib, Serzorî ve Gultepe köylerini bombaladı. Xanê köyüne yönelik saldırıda köyün kanaat önderlerinden İbrahim Şerif şehit düştü. Kobanê’nin doğusuna yapılan bombardımanda ise 12 yurttaş yaralandı. Bazı yaralıların durumu ağır. Qeremox köyüne dönük bombardımanda bacağını kaybeden Ebdo Henîfî adlı çocuk da bunlardan biri. Ebdo Henîfî’nin babası Mistefa Henîfî, saldırı anına ilişkin “Evimizi önünde oturuyorduk. Eddo da kapının önünde oynuyordu. Aniden topçu saldırıları başladı. Saldırı sonucunda ailemizden iki çocuk ve dört kadın yaralandı” dedi. Oğlu Ebdo Henîfî’nın bacağının kesilmesinin ardından durumunun iyi olmadığını kaydeden Mistefa Henîfî, “Eşimin ve kız kardeşinin durumu da iyi değil. Şu anda Reqa’da hastanede tedavileri sürüyor. Aynı şekilde kardeşimin eşinin durumu da çok kritik, o da şu anda Minbic’de bir hastanede tedavi altında. Kobanê’de tedavi göre diğer kardeşimin eşinin durumu ise biraz daha iyi. Fakat bir yaşındaki kızının durumu iyi değil” şeklinde konuştu. Qeremox köyünde yaşayan Mistefa Henîfî adlı yurttaş ise “Top mermileri doğrudan evimize atıldı. Evde kalan 6 kişi yaralandık. Dört yaşındaki oğlumun ayağı kesildi. Köye onlarca top mermisi düştü” dedi.Türk devleti ve çetelerinin bombardımanında bir bacağını kaydeden Ebdo Mistefa Henîfî için sanal medyada “Ben terörist değilim, ayağımı istiyorum” kampanyası başlatıldı.

Doğrudan hedef aldı

Saldırıda yaralanan Narîn Şukirî Beşar, “Oğlumla birlikte babamın evine doğru giderken, Newroz Şirketi’ne yapılan bombardımanda yaralandık. Ayağımdan yaralı bir şekilde hastaneye kaldırıldım” ifadelerini kullandı. Narîn Beşar, Türk devletinin yurttaşları doğrudan hedef aldığını vurgulayarak, “Yurttaşların ne suçu var” diye sordu.Kobanê Hastanesi’nden edinilen bilgilere göre saldırıda yaralananların isimleri şöyle: Narîn Şukirî Beşar (25), Mezlûm Bekir Teyîb (36), Cîhan Mele Osman Salih (25), Mihemed Behaedîn Elî (35), Besne Salih Henîfî (24), Şêrîn Seîd Henîfî (27), Gerîla Celal Ebdullah (36), Ebdo Mistefa Henîfî (4), Yawir Îbrahîm Henîfî (1,5), Hemûd Meter Xafilî (25), Adil Kîtkanî (30) ve Xalid Mistefa Beşar (5).

Demokratik Toplum Hareketi (TEV-DEM) Eşbaşkanı Xerîb Hiso

Yeni bir cephe istiyor

Demokratik Toplum Hareketi (TEV-DEM) Eşbaşkanı Xerîb Hiso, Türk devletinin saldırılarıyla ilgili ANHA’ya yaptığı açıklamada, son dönemlerde Kobanê, Şehba, Qamişlo, Eyn Îsa, Zirgan ve Til Temir’e yönelik saldırıların arttığını hatırlattı. Xerîb Hiso, “Kobanê’ye yönelik saldırılar oldukça şiddetli geçiyor. Paris Katliamı’nın ve Kobanê’nin kurtuluşunun 26. yıl dönümünde Kobanê’ye yönelik saldırılar düzenlendi. Kobanê’deki büyük direnişi sindiremedikleri için intikamını almak istiyorlar” dedi. Türk devletinin yeni bir cephe açma çabalarına dikkat çeken Hiso, şunları söyledi: “Bir devlet, sınır kapılarını hedef alıyor. Bu devlet gücü nereden alıyor, bu devlete destek veren kim? Faşizmin destekçileri, işgalcilerdir. Uluslararası hukuku ihlal ediyor. Halkların iradesine karşı çok büyük suçlar işleniyor. Bu şekilde Türk devleti yeni bir cephe açmak ve topyekun bir savaş başlatmak istemektedir. Bizi savaşa sürüklemesinin amacı yeni katliamlar yapmak.” 

Uluslararası toplumun da utancı

Bu saldırıların aynı zamanda uluslararası toplum için de büyük bir utanç olduğunu kaydeden Hiso, şöyle devam etti: “Katliam ve suikastlarla halka, inanç merkezlerine ve herkese saldırıp katliam gerçekleştiriyor. Türk devleti kendisini Ortadoğu’da tek devlet olarak görmektedir. İç siyasette yok olmuş fakat dışarıdaysa vahşice saldıran bir güç olarak gösteriyor kendini. Bu saldırılara uluslararası devletlerin de ortak olma ihtimali yüksek. Astana görüşmelerinde çok kirli kararlar alındı. Özellikle Kürt halkının iradesine karşı Kuzey-Doğu Suriye bölgelerine yönelik bu saldırılar, Türk devletinin önerisiyle gerçekleşiyor ve bu da Astana’ya katılan tüm devletler tarafından destekleniyor. Devletlerin bu saldırıyı desteklemeleri büyük bir utanç. Bu teröre ve DAİŞ’e bir destektir.” 

Çağrılara cevap vermiyorlar

Hiso, Kuzey-Doğu Suriye bölgelerindeki güçlerin saldırılar karşısındaki sessizliğinin, Türk devletine destek olduğunu vurgulayarak, şunları ekledi: “Kobanê kentinde güçlerini konuşlandıran Rusya ve Uluslararası Koalisyon ne yazık ki çağrılarımıza bir cevap verebilmiş değil. Halkımızın katledilmesinde bu güçler Türk devletine destek veriyor. Nasıl ki 2021 yılını uluslararası düzeyde halk iradesinin yılı ilan ettiysek bu yılı da başarıların ve kazanımların yılı yapacağız. 2022 halkların yılı olacak. Diktatörlük ve faşizmin bu yıl da hiçbir şansı olmayacak.”

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.