Tecavüzcülerin tutuklanması bile formalite

Kadın Haberleri —

Tecavüzcüler korunuyor

Tecavüzcüler korunuyor

  • Kadına yönelik cinsel şiddetin failleri korunmaya devam ediyor. Son olarak Çorum’da yaşayan S.G. isimli kadın 4 erkeğin cinsel saldırısına uğradı. Adli Tıp ve darp raporuna rağmen failler serbest bırakıldı.

S.G, ayrılmak istediği sevgilisi A.K. ve A.K.’nin üç arkadaşı M.A, H.C.Ş ve M.S. tarafından tecavüze uğradığını açıkladı ve suç duyurusunda bulundu.

Birgün’den İlayda Kaya’nın haberine göre, Çorum’da yaşayan 35 yaşındaki S.G., 14 Mayıs gecesi ayrılmak istediği erkek arkadaşı A.K. ile görüştü. Görüşmeleri sırasında A.K.’ninarkadaşları M.A., M.S. ve H.Ş. de yanlarına geldi.

Ayrılma isteğine ‘seni yaşatmam’ tehdidi!

İddiaya göre birlikte oturduktan sonra S.G.’ye uyku ilacı ve uyuşturucu madde verildi. 3 erkeğin cinsel saldırısına uğrayan S.G., yaşadıklarını şöyle anlattı:

“A.D. ile 6 aydır beraberdik. Sonra ayrılmak istedim. Beni gece evden çıkarmak istedi, yanına çağırdı. Israr edince gittim, arkadaşları da yanımızdaydı. Ayrılma konusunu yeniden açıp bana fiziksel şiddet uyguladı. Kafama vurdu, burnumu kırmış. Daha sonra bana uyku ilacı vermişler. Bir bağ evindeydik, beni başka bir bağ evine taşımışlar. İlacın etkisi geçip kendime geldiğimde, cinsel saldırıya uğradığımı anladım. Önce başıma gelmemiştir dedim ama sonra Adli Tıp Kurumu (ATK) raporlarında her şey tescillendi. Bana saldırdıkları örtüden tüm deliller çıktı.”

Failler serbest, yargı kadını korumuyor

Saldırganların serbest bırakıldığını söyleyen S.G. şöyle devam etti: “Şikâyetçi oldun da ne oldu? Müebbete mi bağlattın’ diyerek yargı kararıyla dalga geçebiliyorlar. Failler tarafından tehdit ediliyorum. Savcıyla görüştüğümde beni dinlemedi bile. Tutuklama çıkıyor formalite icabı tutuklanıp serbest bırakılıyorlar. Saldırıya uğradım, ölmemi mi bekliyorlar? Elektronik kelepçe istiyorum, savcı reddediyor. Sadece 90 günlük uzaklaştırma alabildim. Kadından yana bir yaklaşım yok. Yetkililer yardım etsin. Bu kişiler ceza alsın. Avukat ve psikolojik destek bekliyorum.”

Adli Tıp’tan doğrulama

Ankara Adli Tıp Kurumu grup başkanlığı tarafından 23.07.23 tarihinde hazırlanan raporda tecavüzü doğrulayan ifadeler yer aldı. Raporda, bağ evinden alınan örtü ve peçetelerde faillerin DNA örnekleri, sperm hücrelerine rastlandığı belirlendi. Öte yandan tutanağa göre, olayın ardından failler İskilip Cumhuriyet Başsavcılığı’na verdikleri ifadede tecavüzü ve darbı yalanladı. ÇORUM

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.