Tecrit ve saldırılar kabul edilemez

Yurt Dışı Haberleri —

.

.

  • Kürtler ve dostları Rojava Kurdistan’ı ile Kuzey Doğu Suriye Özerk Yönetimi alanlarına Türk devletinin saldırısı ile yaşanan katliamlı Almanya, Avusturya ve İsveç kentlerinde düzenledikleri protesto gösterileri ile kınadı. Kurdistanlılar ve dostları, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik mutlak tecridin kabul edilemez olduğunu bir kez daha haykırdı.

Avusturya’nın Graz, Almanya’nın Wuppertal ve Aachen ile İsveç’in Stockholm kentlerinde işgal saldırıları ile tecrit protesto edildi. Türk devletinin Kuzey Doğu Suriye’de yürüttüğü soykırım saldırıları ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik mutlak tecrit protesto edilmeye devam ediliyor. Düzenlenen eylemlerde Türk devletinin Kuzey Doğu Suriye’de sivil yerleşim alanlarını hedef aldığı saldırılar kınanırken BM ile uluslararası kurumlar göreve çağrıldı.  

Türk devleti, Kürt halkını bombalanıyor
Almanya’nın Wuppertal şehrinde Viyan Kadın Meclisi öncülüğünde yapılan eyleme çok sayıda Kurdistanlı ve enternasyonalist örgüt katıldı. Türkiye’nin saldırıları yapılan açıklamayla protesto edildi. 
Aachen Elisenbrunnen’da bir araya gelen Kurdistanlılar ve enternasyonalistler, “DAİŞ’e karşı en büyük güç olan Kürtler, şimdi Türkiye tarafından bombalanıyor” yazılı Almanca pankart taşıdı. Onlarca kişinin katıldığı eylemde Defend Kurdistan İnisiyatifi adına Almanca bir açıklama ve Aachen Kürt Halk Meclisi adına konuşmalar yapıldı. Eylem, “Şehîd namirin” sloganıyla sona erdi.

Tavizsiz karşı çıkalım çağrısı 
İsveç’in başkenti Stockholm'da Demokratik Kürt Toplum Merkezi tarafından düzenlenen eylemde Türk devletinin Ekim ayının başından bu yana Rojava'da sivil altyapıya saldırdığı ve sivilleri katlettiği belirtildi. Açıklamada, Kuzey Doğu Suriye’de yaşayan 5 milyon insanın hayatını tehlikeye attığı ifade edildi.
Uluslararası kurumlara sessiz kaldıklarından dolayı tepki gösterilen ve çağrı yapılan açıklamada,  “Kürt halkının ve Suriye'nin kuzey ve doğusundaki diğer halkların tüm dostlarını, bölge halklarına desteklerini ve Türk devletinin bölgedeki sivillere karşı topyekûn bir savaş yürütme niyetine karşı tavizsiz muhalefetlerini ifade etmeye çağırıyoruz” denildi. STOCKHOLM

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.