Tecrite ve işgale karşı eylemler sürüyor

Yurt Dışı Haberleri —

Cenevre'de BM ofisi önünde oturma eylemi

Cenevre'de BM ofisi önünde oturma eylemi

  • Avrupa kentlerinde Kürdistanlılar ve dostlarının işgal ve tecrit karşıtı eylemleri devam ediyor. Eylemler kapsamında imza toplandı, çadır kuruldu, yürüyüş düzenlendi.

 

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecrit ve Türk devletinin Medya Savunma Alanları’na yönelik işgal saldırıları Avrupa kentlerinde düzenlenen çeşitli eylemlerle protesto edildi.  Berlin’de enternasyonalist gençler, Öcalan'ın özgürlüğü için bir miting düzenleyerek, Birleşmiş Milletler’e (BM) gönderilmek üzere çok sayıda imza topladı.

Mitingde, İmralı tecritinin ve uluslararası komplo sürecinin anlatıldığı metin okundu. Gençler, Öcalan’ın paradigmasını anlatan broşür ve kitapları tanıtırken, özgürlüğünü tema alan ve BM’ye gönderilmek üzere imza topladı. 

Marsilya’da 3 günlük çadır

Fransa'nın Marsilya kentinde Arin Mirkan Kadın Meclis öncülüğünde Vieux Port Meydanı’nda çadır kuruldu. 3 gün sürecek çadır eylemi kapsamında kadınlar, Kürt Halk Önderi’nin paradigmasını anlatan kitap ve broşür dağıttı.

Strasbourg’da oturma eylemi sürüyor

Dem Dema Azadiyê ye kapsamında Strasbourg'da Kürdistanlılar, Kürt Halk Önderi'nin özgürlüğü için oturma eylemini sürdürüyor. Yapılan açıklamada, "Kürt halkının direnişi duyulunca kadar ve taleplerimize cevap alınıncaya kadar eylemlerimiz devam edecektir" denildi.

Cenevre’deki eylem 6. ayında

Öcalan'a yönelik tecride karşı BM Cenevre Ofisi önünde sürdürdüğü oturma eylemi 6. ayında devam ediyor. Eylemde konuşan Cenevre Demokratik Kürt Toplumu (CDK) Eşbaşkanı Salih Sağlam, "Dem Dema Azadiyê ye hamlesi bugün başta gerilla direnişiyle, Türkiye cezaevlerinde 189 gündür devam eden açlık grevleriyle başarıya doğru ivme kazanmıştır. Burada bizlere düşen asli görev bu direnişi bir adım öteye götürerek, BM'nin AKP-MHP faşizmi karşısındaki suskunluğunu kırmasını sağlayabilmektir” dedi.

HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.