Tedavisi yapılmadan hapsedildi

  • Türk İçişleri Bakanlığı’nın Lice’deki çatışmada ”öldürüldüğünü” duyurmasından sonra bir hastanede tedavi gördüğü ortaya çıkan HPG’li Abdulsıttar Özer, tedavisi tamamlanmadan cezaevine atıldı.

İçişleri Bakanlığı’nın Amed’in Lice ilçesinde 14 Nisan’da çıkan çatışmada ”öldürüldüğünü” açıkladığı, ancak daha sonra elleri arkadan kelepçelenmiş halde bir hastanede tedavi gördüğü ortaya çıkan HPG’li Abdulsıttar Özer, ”devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak”tan tutuklandı.

Tedavisi tamamlanmadan Dicle Üniversitesi Hastanesi’ndeki 14 günlük tedavinin ardından dün tekerlekli sandalye ile Diyarbakır Adliyesi’ne çıkarılan Özer, burada Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) üzerinden Lice Cumhuriyet Savcılığı’na ifade verdi.

İfade vermedi

Özer, savcılıkta susma hakkını kullandı. Savcılıkta, ”Susma hakkımı kullanmak istiyorum, eklemek istediğim başka bir husus yoktur” diyen Özer, tutuklama istemiyle Lice Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi. SEGBİS üzerinden Lice Sulh Hakimliği’ne bağlanan Özer, burada da susma hakkını kullandı.

Özer’in avukatları, müvekkilleriyle 14 gündür görüştürülmediklerini söyledi. Müvekkillerinin yaralı ve tekerlekli sandalyede olduğunu ifade ederek, doktor raporunun da ifade işlemlerinden sonra hastanede tedavisinin sürdürülmesi yönünde olduğunu aktararak, tedavisinin hastanede sürdürülmesini istedi.

Lice Sulh Ceza Hakimliği, tedavisinin hastanede yapılması talebini reddederek, Özer’in ”devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak”tan tutuklanmasına karar verdi.  AMED

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.