Tehditler istifa ettirdi

  • İktidar medyasının "PKK ile bağlantısı olduğunu" iddia ettiği haberler sebebiyle yazılı açıklama yapan İBB çalışanı Sevtap Ayman, hedef gösterilmesinin ardından kendisinin ve ailesinin güvenliğinin kalmadığını ifade etti.

Akit, Ahaber, Takvim, Hürriyet, Sabah gibi iktidara yakın medyanın hedef gösterdiği İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Muhtarlıklar Müdürlüğü çalışanı Sevtap Ayman, “güvenliğinin kalmadığını” belirterek istifa etti.

Evrensel gazetesinin haberine göre; Sevtap Ayman,"PKK ile bağlantısı olduğu" iddia edilen haberler sebebiyle yazılı açıklama yaptı ve istifa ettiğini duyurdu: “Ben üniversite mezunuyum. Özel bir okulda öğretmenlik yaptım. Yüzlerce öğrencim ve velileri nasıl bir öğretmen olduğuma şahidimdir. Öğretmenlik sonrası hakkım ve liyakatimle büyükşehir belediyesinde işe girdim. İki buçuk yaşında bir kızım var. Onun için ve geleceği adına çalışmak zorundayım.

Çalışma hakkım elimden alındı

Şayet beni hedef gösterenler için bir anlamı varsa Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyım ve bundan kaynaklı haklarımı kullandım. Çalışma, güven içinde çocuğuma bakıp onu büyütme gibi temel 'yurttaşlık' haklarım hiçe sayıldığı gibi can güvenliğim de tehlikeye atıldı. Bir vatandaş olarak, bir Kürt, bir kadın, bir anne olarak bu ülkede huzur ve güven içinde yaşama ve çalışma hakkım elimden alındı.

Şahsımın, kızımın ve ailemin daha fazla hedef gösterilmemesi ve güvenlikleri açısından İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ndeki görevimden istifa ediyorum. Bana yapılan haksızlığı ise ruhunda ve yüreğinde bir parça da olsa güzellik ve adalet kalmış insanların ve kamuoyunun mahşeri vicdanına bırakıyorum.”  İSTANBUL

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.