Tek adamı yenmeliyiz

  • Yeşil Sol Parti Wan (Van) Milletvekili ve KKP Genel Başkanı Sinan Çiftyürek, sandığa gitmeyen ya da tekrar gidecek bütün seçmenlere söslendi: "Yerel seçimlerde halkımızın iradesini belediyelerde özgür kılınmasını istiyorlarsa herkesin sandığa gitmesi gerekir. Tek adamı sandığa giderek yeneceğiz." 

 

 

KKP Genel Başkanı Sinan Çiftyürek

MA'dan Ruken Polat'a konuşan Çiftyürek, 14 Mayıs'ta hedeflerine tam olarak ulaşamadıklarını belirterek, 28 Mayıs'ta Erdoğan'ı devirerek  zafere ulaştıracaklarını söyledi. Çiftyürek, "Bu sonuç siyasetimize ve mücadelemize aynı tutacak. Çıkan sonucu değerlendirerek, mücadelemize başarı olarak yansıtacağız. Artık dikkatimizi 28 Mayıs seçim gününe vereceğiz. Kürt halkı, Türkiye halkları ve bütün halklar barış, özgürlük ve demokrasi mücadelesi için çok önemlidir. Sandığa gitmeyen ya da tekrar gidecek bütün seçmenlere çağrımızdır; yerel seçimlerde halkımızın iradesini belediyelerde özgür kılınmasını istiyorlarsa herkesin sandığa gitmesi gerekir. Tek adamı sandığa giderek yeneceğiz. Eğer Türkiye’de demokrasinin sağlanmasını istiyorlarsa, herkes sandığa giderek oyunu Kemal Kılıçdaroğlu’ndan yana kullanmalı” dedi. 

Yeşil Sol Parti Wan Milletvekili Mahmut Dindar

Sadece 10 gün ama büyük fırsat var

Yeşil Sol Parti Wan Milletvekili Mahmut Dindar ise hukuk, adalet ve demokrasinin olmadığını belirterek, şunları söyledi: “Halk, bir nefes almak için partimizin de almış olduğu karar üzerine 28 Mayıs seçiminde sandığa giderek, Kılıçdaroğlu’na destek çıkacak. Biz bir mücadele geleneğinden geliyoruz. Ondan dolayı da pes etmeyeceğiz. Bu faşizmi alt etmek için önümüzde 10 günlük bir süreç var. Kurdistan bölgesinde yoğun bir faşizm baskısı söz konusu, bu faşist düzeni bir nebze de olsa kırabilmek için halkımızın sandıklara gidip oylarını kullanmalarını istiyoruz. 20 yıldır AKP hükümetinin bütün baskıları ve zulümleri ortada. Buna yeniden bir cevap olmak ve ülkenin gerçek anlamda nefes alması için halkımıza sandığa gidip oyunu Kılıçdaroğlu’ndan yana kullanmaları yönünde çağrıda bulunuyoruz. Sandıklara gitmeyen binlerce seçmenimiz var, herkese çağrımız; sandıklara gidip oylarını kullansınlar, değişim için sandığa gitsinler." WAN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.