TekoJIN 11 Haziran'da Frankfurt'ta 

Kadın Haberleri —

  • Genç Kadın Hareketi TekoJIN, 2. Kongresi'ni 11 Haziran'da Almanya'nın Frankfurt kentinde gerçekleştirecek.

Avrupa’da 2020’den bu yana Mücadeleci Genç Kadın Hareketi (TekoJIN) çatısı altında örgütlenen genç kadınlar 2. kongresini gerçekleştirecek. Kongre, Almanya’nın Frankfurt kentinde 11 Haziran’da “Rüyaya cesaret etmek, özgürlüğe cesaret etmektir” sloganıyla düzenleniyor. 

TekoJIN, yaptığı yazılı açıklamada “Tecrit ve soykırımın şiddetini artarak sürdüğü bu süreçte kazanmak için örgütlenmeliyiz. Bunun için kongremizde birlikte mücadele edebilmek için, siyasi durumu detaylıca tartışıp, pratiğimiz üzerinde yoğunlaşarak, sorunları çözmek için yeni kararlar alarak planlamalar yapacağız. Genç kadınlar olarak toplumu özgürleştirmede nasıl cevap olacağımızı, kendimizi bu sistemden nasıl koruyabileceğimizi ve demokratik ulusu yaratırken eğitim, örgütlenme ve eylemler yoluyla yaşamın tüm alanlarında öncülerin rolünü nasıl üstlenebileceğimizi tartışacağız” dedi.

Özgür bir yaşam için

TekoJIN, “Özgür bir kadının nasıl olacağını hayal etmeye cesaret edin. Özgür Kürdistan’da nasıl yaşayacağımızı ve Rêber APO’yu fiziki nasıl özgürleştirceğimizi hayal edin. Biz yeni toplumun öncüleriyiz. Rêber APO’nun hayalleri ve umutlarıyla kongremizi gerçekleştireceğiz. 21. yüzyıl, kadınların yüzyılı, o yüzden tüm gücümüz ile mücadele vermeliyiz” diyerek tüm genç kadınları kongreye davet etti. Kongre 11 Haziran saat 10:00’da Frankfurt am Main’deki Goethe Üniversitesi’nde yapılacak. 

HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.