Topyekun mücadele zamanı

Yurt Dışı Haberleri —

.

.

  • Londra Kürt Halk Meclisi, “Topyekun mücadele zamanı” diyerek yeni dönemde daha aktif çalışma kararı aldı.

Londra Kürt Halk Meclisi (KHM), 6. Olağan Kongresi’ni Pazar günü Haringey Kürt Toplum Merkezi binasında yaptı. “İşgale karşı Kürdistan’ı savun” şiarıyla yapılan kongreye; meclis üyeleri, demokratik kitle örgütü temsilcileri ile çok sayıda kişi katıldı. Açılış konuşmasını yapan KHM’nin Londra Eşbaşkanı Yalçın Tetwan, kongrenin Türk devletinin işgal saldırılarına karşı direniş anlamını taşıdığını ifade etti.  

Gerillanın yanında olacağız

Diğer Eşbaşkan Sultan Kığı da Türk devleti ve KDP’nin ortaklığı ile Kürdistan’a yönelik işgal saldırılarına karşı gerillanın olağanüstü bir fedakarlık ve adanmışlıkla mücadele yürüttüğünü vurgulayarak “Bizler de yüreğimiz ve inancımızla gerilla direnişinin yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.  

Kongreye katılan delegeler ise yaptıkları değerlendirmelerde, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğünün aynı zamanda Ortadoğu halklarının özgürlüğü olacağını söylediler. Delegeler ayrıca saldırılara karşı topyekun mücadele halinde olunması gerektiğinin altını çizdi, halk meclislerinin de daha geniş kitlelere ulaşmasının önemine vurgu yaptı. Meclisin, Demokratik komünal sisteminin oluşturulmasındaki yetersizlikleri de eleştiri konusu oldu.  

İngiliz hükümetine eleştiri

İngiltere KHM Eşbaşkanı Elif Sarıcan ise konuşmasında işgalci Türk devletine destek veren İngiliz hükümetinin savaştan yana tutumunun tek nedeninin ise “kâr amaçlı” olduğunu söyledi. 

Sarıcan, “Kürt Özgürlük Hareketi, kadınların ve gençlerin öncülüğünde faşizme ve kapitalist moderniteye karşı verdiği mücadeleyle tüm dünyaya özgürlüğün anlamını ve önemini yeniden hatırlattı” dedi ve katılımcılara şu çağrıyı yaptı: “Kaygılarımızı bir kenara atacak bir süreç varsa o da bu dönemdir. Biz beraber yürüdüğümüzde özgürlük bizim olur.”

 Yeni yönetim 67 kişi

Meclis ve mali raporların okunması ardından yapılan seçimlerde, Kürt Halk Meclisi’nin yeni eşbaşkanları Baran Pazarcık ve Türkan Budak oldu. Halk Meclisi’nin yeni yönetimi ise toplamda 67 kişiden oluştu. Önümüzdeki günlerde de meclise bağlı örgütleme, basın-yayın, kültür-sanat, sosyal, hak ve adalet ile şehit aileleri başlıklarında çeşitli komisyonlar oluşturularak, çalışmalara devam edilecek.

LONDRA

 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.