HPG Basın ve İrtibat Merkezi (BİM), Türk ordusunun kara ve hareketliliğine ilişkin dün yazılı bir açıklama yaptı. Muş ve Ağrı'da TSK'nin operasyon gerçekleştirdiği bildirilen açıklamada gerilla denetimindeki Medya Savunma Alanları'nda da alçak uçuşlar yapıldığı doğrulandı. HPG-BİM'in yaptığı açıklamanın ayrıntıları şöyle:

- 30 Mayıs günü saat 12.00 ile 13.00 arasında Türk ordusuna ait savaş uçakları Medya Savunma Alanları üzerinde alçak uçuş yaptı.
-  29 Mayıs günü Muş'un Kızılağaç ilçesine bağlı Şeker baba tepesi ve Hevser baba alanına saat 9.00 ile 17.00 arasında operasyon yapıldı.
- 23 Mayıs günü Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesine bağlı Elê alanında zıhlı araçlar desteğinde bir operasyon başlatılmıştır. Operasyon aynı gün geri çekilmiştir.
- 28 Mayıs günü Bingöl'ün Karlıova ilçesi ile merkez arasında Kevirê Gavan alanında Soğuk Çeşme, Azizan, Heciyan, Xırapan alanlarında hakim noktalar asker ile korucular tarafından tutulmuştur.

Muş'a askeri sevkiyat sürüyor

HPG'nin 30 Mayıs'ta başladığı duyurduğu Muş'taki operasyona ilişkin yerel kaynaklardan edinilen bilgilere göre ise askeri hareketlilik sürüyor. Dün sabah saatlerinde Muş Alay Komutanlığı'ndan 3 kirpi tipi zırhlı araç eşliğinde içinde askerlerin bulunduğu 3 sivil minibüs ve 3 askeri aracın Çiyayê Reş'e (Kurtik Dağı) doğru gittikleri belirtildi. Bölgedeki helikopter hareketliliğinin  de devam ettiği bildirildi.

Hakkari de hareketli

Hakkari kent merkezinde de yoğun askeri hareketlilik dikkat çekiyor. Önceki gece Zap Vadisi'ne doğru zırhlı araç trafiği yaşandı. Hakkari kent merkezinden Zap Vadisi'ne giden çok sayıda Kirpi tipi zırhlı araç ve yük kamyonları gece tekrar geri döndü.
 

HABER MERKEZİ




Halkı bezdirmeyin

Urfa'nın Suruç ilçesinde karakol, baraj yapımı ve yeni cezaevi yapımı, korucu alımı yürüyüşle protesto edildi.
BDP ilçe binasından belediye binasına yapılan yürüyüşe yüzlerce kişi katıldı. Yrüyüşün ardından açıklama yapan BDP Suruç İlçe yöneticisi Salih Oğuz, "Demokratik çözüm sürecine geri çekilme ile yanıt veren gerilla güçleri, bu yürüyüşlerini sürdürürken, hükümet ise karakol, baraj, korucu alımı, HES, cezaevi yapımına hız vermiş durumda. Yine geçmişi çok aşan askeri ve polis kontrol noktalarında artış söz konusudur. Bunun yanında ciddi anlamda doğayı tahrip eden, ormanları yok eden çalışmalar olduğu gözlenmektedir. Bilinmelidir ki; barış sadece silahların susması değildir. Dolayısıyla halkımızı bezdiren ve rahatsız eden bu faaliyetlerden vazgeçilmelidir" dedi. Oğuz, "Karakol, baraj, HES, kontrol noktaları istemiyoruz. Özgür ve demokratik bir yaşam istiyoruz. OHAL döneminin eseri olan noktaları istemiyoruz. Bu barış sürecinin olumlu, sağlıklı yürümesini istiyoruz" çağrısında bulundu.