TUHAY-DER gözaltıları protesto etti

  • Dernek binalarına yönelik yapılan polis baskınını protesto eden Çukurova TUHAY-DER, operasyonların kendilerini yıldırmayacağını, aksine daha da güçlendireceğini belirtti. 

Çukurova Tutuklu ve Hükümlü Aileleriyle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (TUHAY-DER), dernek binalarına polis tarafından önceki gün yapılan baskına ilişkin basın toplantısı düzenledi. Dernek binalarında yapılan açıklamaya, dernek üyeleri ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Mersin İl ve İlçe yöneticileri katıldı.

Açıklamayı yapan dernek yöneticisi Selim Ekici, kendilerine haber verilmeksizin derneğin kapısının kırıldığını söyledi. Baskının hukuksuz bir şekilde yapıldığını ifade eden Ekici, bina içerisindeki birçok evraka el konulduğunu belirterek, “Evraklarda oluşacak usulsüzlüklerden kurumumuz sorumlu değildir” dedi.

Bunlar yıldarmayacak

Baskının yurtsever kurumlara yönelik psikolojik ve yıldırmaya yönelik olduğunun altını çizen Ekici, bu operasyonların kendilerini yıldıramayacağını, aksine daha da güçlendireceğini vurguladı. Adana’daki dernek binalarına da baskın yapıldığını ve birçok üyelerinin de gözaltına alındığını hatırlatan Ekici, gözaltına alınanların derhal serbest bırakılmasını istedi.

Kendi hukuksuzluğunda boğulacak

Halka yekvücut çağrısı yapan Ekici, hukuk, adalet ve demokrasi mücadelelerinden asla geri adım atmayacaklarını dile getirdi. Ekici, “Geri adım atacağımızı düşünen anlayış kendi hukuksuzluğunda boğulacak ve büyük yanılacaktır. Yaşasın hukuk, demokrasi ve dayanışma mücadelemiz” diye konuştu.

8 kişi halen gözaltında

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ”örgüt üyeliği” iddiasıyla yürütülen soruşturma kapsamında, Adana, Mersin ve Siirt’te yapılan ev baskınlarda ATUHAY-DER yöneticileri Zakir Akalın ve Sinan Balduz, HDP Çukurova İlçe Eşbaşkanı Yaşar Demir ile Hüseyin Özdemir, Zekiye Özdemir, Akdeniz Kültür Sanat Derneği Başkan Yardımcısı Urfi Aksu ve isimleri öğrenilemeyen iki kişi gözaltına alındı.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.