Türk askeri bir kolberi işkence ile öldürdü

.

.

  • Türk askerleri sınırda kolberlik yapan 3 çocuk babası Hesen Keçelano’yu işkence yaparak öldürdü. İşkence edilerek öldürüldüğü için İran askerleri tarafından teslim alınmayan Keçelano’nun cenazesi Türk askeri tarafından götürüldü.

Wan sınırında failin asker olduğu öldürme, yaralanma ve işkencelere her gün yenisi ekleniyor. Sınırda ticaret yapan iki kişiyi yakalayan Türk askerileri bir kolbere işkence ederek öldürdü. Rojhilat Kürdistan’ından olan  kolberler Hesen Keçelano (35) ve Behnam Semedi, dün sabah saatlerinde Çaldıran ilçesinin sınıra yakın Beydoğan (Şexsicih) mahallesi kırsalında Türkiye askerleri tarafından yakalandı ve işkence edildi. 
 
İşkenceden kaynaklı Semedi'nin yüzü kan içerisinde kalırken, vücudunun bir çok yerinde ise derin yaralar oluştu. 3 çocuk babası olan diğer kolber Hesen Keçelano ise gördüğü işkence sonucu yaşamını yitirdi. Semedi, daha sonra yaşamını yitiren Keçelano'nun cenazesiyle birlikte sınır hattına bırakıldı. 
 
İran askeri işkencede ölümü belgeledi
Kolberlerin yakınları da bu iddiaları doğruladı. Kolberlerin yakınlarından birisi, şunları aktardı: "Semedi köye geldikten sonra İranlı askerlerle cenazenin bulunduğu yere gittik. İran askerleri, cenazeye işkence yapıldığını söyledi. Bunun üzerine sınıra Türk askerlerini çağırdı. İran askerleri, Türk askerlerine ‘Bu cenazeyi yapılan işkencelerden dolayı alamayız, hukuki şekilde sınır kapısından geçirin' dedi. Bunun üzerine cenaze Türk askerlerince alınarak götürüldü."
 
Olayın yaşandığı Beydoğan köyünden bir yurttaş da Sedat Nezih Özok Karakolu'ndan görevli askerlerin 2 kolberi götürdüğüne şahitlik ettiğini söyledi. WAN 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.