Türk devlet terörü lanetlendi

Yurt Dışı Haberleri —

Avrupa'da işgal protestoları

Avrupa'da işgal protestoları

  • Türk devletinin Medya Savunma Alanları’na yönelik düzenlediği işgal saldırıları Avrupa’nın birçok merkezinde protesto edildi.

 

Almanya, Hollanda, Fransa, İsviçre, Avusturya ve İtalya’da Kürdistanlılar ve dostları Türk devletinin işgal saldırılarına karşı alanlara çıktı.

Almanya’nın Bielefeld kentinde düzenlenen eylemde “İşgal saldırıları sürdükçe direniş de aralıksız bir şekilde sürecektir” denildi. Saldırılara karşı bölge devletlerinin sessizliği kınandı. Saarbrücken’de Europagaleri’nin bir araya gelen Kürtler, Avrupa’nın saldırılara karşı sessizliği protesto ederken, gerilla direnişi selamlandı.

Darmstadt/Luisenplatz’da düzenlenen eylemde “Türk devletinin Kürdistan’daki terörü durdurulsun” yazılı pankart açıldı. Yapılan konuşmalarda Almanya devletinin Erdoğan diktatörlüğüne desteği kınandı. Erdoğan rejimi karşıtı sloganlar atılarak uluslararası dayanışma çağrısı yapıldı.


Stuttgart’taki eylemin öncülüğünü gençler yaptı. “Türk devlet faşizmine ölüm” yazılı pankartların da açıldığı eylemde direniş sloganları atıldı. Gençler marşlar eşliğinde Öcalan’ın posterleri ve TJK-E bayraklarını dalgalandırdı.

Avusturya’nın başkenti Viyana’da da gençler eylemdeydi. Stephansplatz’da işgal saldırıları protesto edildi, “Biji berxwedana gerilla”, “Bijî Serok Apo”“Bjî berxwedana Metina” sloganları atıldı. Ülkenin Graz kentinde Herrengasse’de buluşan Kürdistanlılar, Türk devlet terörünü lanetledi.

Hollanda’nın Amsterdam kentinde Dam Meydanı’nda düzenlenen eylemde DEM-NED adına konuşan Hüseyin Yıldız, saldırılara karşı Kürtleri örgütlü mücadeleye çağırdı.

İtalya’nın başkenti Roma’da da Türk devlet saldırıları kınandı. Eylemde bir konuşma yapan Roma Kürt Meclisi temsilcisi Osvaldo Giurana, faşist Türk devletinin uluslararası hukukunu açık bir şekilde ihlal ettiğini belirtti.

Fransa’nın Marsilya kentinde işgal saldırıları bir eylemle protesto edildi. Öcalan’ın posterleri, PKK ve TCŞ bayrakları taşındığı eylemde Öcalan’a yönelik tecride de dikkat çekildi.

Diğer bir eylem adresi ise İsviçre’nin Zürih kentindeydi. Tecrit ve işgal saldırıları kentte düzenlenen bir yürüyüş ile protesto edidi. Eylemde sık sık Türk devlet terörünü lanetleyen sloganlar atıldı.

HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.