Türk devleti geldi, huzur bitti

  •   “Bir anda bize toplarla saldırdılar. Biz ne olduğunu anlamadık. Tankla vurdular bizi. Her şeyimiz gitti. Türk devleti saldırmadan önce biz köyümüzde güvenli bir şekilde yaşıyorduk. Ne zaman onlar geldi, bizim ne güvenliğimiz kaldı ne köyümüzde huzur.”

 

İşgalci Türk devletinin Eyn Îsa ve köylerine yönelik saldırıları devam ediyor. Şimdiye kadar Eyn Îsa’ya bağlı 6 köyü saldırılarıyla harabeye çeviren Türk devleti, sivillerin evlerini özellikle hedef alıyor. Hoşan, Mielleq, Xalidiye, Mışerfe, Cehbel, Seyda ve Dibis köyleri sürekli olarak işgalci Türk devletinin saldırılarının hedefi oluyor.

Türk devleti ve çetelerinin saldırılarının hedefi olan Dibis köyü, Eyn Îsa’nın güneyinde, merkeze 12 km uzakta ve M4 yolunun üzerinde bulunuyor. Bu köyde yaşayan siviller şimdiye kadar tüm saldırılara rağmen köylerini terk etmedi. Köy sakinleri her ne olursa olsun köylerini terk etmeyeceklerini ifade ediyor. Türk devletinin yaklaşık bir kilometre uzaklıktaki askeri üsten sürekli olarak evlerini hedef aldığı ve iki haftadır arazide kalmak zorunda kalan Dibis köyünden Fatima, saldırılar yüzünden kendilerinin ve çocuklarının hayatlarının güvende olmadığını belirterek şunları söyledi: “Gece yarısı evlerimizi havanlarla vurdular. Evimizin hepsi yandı. Artık buna yeter diyoruz. Kendi evlerimizde ve köyümüzde güvenli yaşamak istiyoruz. Biz ve çocuklarımız korkuyla yaşamak istemiyoruz. Erdoğan bizden ve çocuklarımızdan ne istiyor?”

Köylülere toplu saldırı

Dibis köyünden Eyn Mihemmed İsa, gece yarısı köylerine saldırıldığını ve kendilerini zor kurtardıklarını kaydetti. Eyn Mihemmed İsa, şunları paylaştı: “Bir anda bize toplarla saldırdılar. Biz ne olduğunu anlamadık. Tankla vurdular bizi. Her şeyimiz gitti. Türk devleti topraklarımıza saldırmadan önce biz köyümüzde güvenli bir şekilde yaşıyorduk. Ne zaman onlar geldi, bizim ne güvenliğimiz kaldı ne köyümüzde huzur. Gelip köyümüzün karşısında askeri nokta kurdular. Bu noktadan bize toplarla vuruyorlar. Artık bunun bitmesini istiyoruz. Biz köylerimizde ve evlerimizde huzurlu yaşamak istiyoruz.”

‘Hareket edeni vuruyorlar’

Engelli kızının saldırılardan dolayı giderek daha da kötüleştiğini belirten Ayşe Mihemmed ise şunları dile getirdi: “Çocuklarımızın psikolojisi giderek kötüleşiyor. Kızım engelli, bu saldırılardan dolayı daha da kötüleşti. Geçenki saldırıda kafasından yaralandı. Artık ne yapacağımızı biz de bilmiyoruz. Burnumuzun dibine kadar gelmişler ve biz her hareket ettiğimizde vuruyorlar. Kendi köyümüzde bize huzur bırakmadılar.”  EYN ÎSA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.