Hep aynı yalan: Kurşun sekmesi

.

.

  • Van'ın Saray ilçesine bağlı Karahisar Mahallesi'nde mültecileri taşıyan minibüs, Türk devlet güçleri tarafından tarandı; dört yaşındaki bir çocuk katledildi, 13 kişi de yaralandı. Van Valiliği ise utanmazca yalan söyleyerek, aracın tekerlerine ateş açıldığını ve çocuğun “kurşun sekmesi” sonucu hayatını kaybettiğini iddia etti.

Van Valiliği ise utanmazca yalan söyleyerek, aracın tekerlerine ateş açıldığını ve çocuğun “kurşun sekmesi” sonucu hayatını kaybettiğini iddia etti. 

Van'ın Saray ilçesine bağlı Karahisar Mahallesi'nden Afgan mültecileri taşıyan minibüse, Türk devlet güçlerince ateş açıldı. Saldırıda dört yaşındaki bir çocuk yaşamını yitirdi, 13 kişi de yaralandı. Yaralılar, bölgeye sevk edilen ambulanslarla Özalp Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. 

Van Valiliği ise saldırının görüntüleriyle birlikte sosyal medyada paylaşılması ve yapılan haber üzerine açıklama gereği duydu. Pişkince ve utanmazca yalanlarla bezenen açıklama şöyle: "Seyir halindeki şüpheli araç, jandarma görevlileri tarafından Karahisar mahallesi girişindeki kontrol noktasında durdurulmak istenmiştir. Şoförünün ‘dur’ ihtarına uymayıp jandarma personelinin üzerine doğru sürdüğü aracın durdurulabilmesi amacıyla, aracın lastiklerine ateş açılmıştır. Lastikler patlatılmak suretiyle araç durdurulmuştur. Aracın göçmen kaçakçılığında kullanıldığı ve içerisinde 40 düzensiz göçmen olduğu tespit edilmiştir. Meydana gelen olayda seken kurşunlardan bir göçmen maalesef hayatını kaybetmiş, 12 düzensiz göçmen ise hafif şekilde yaralanmıştır. Olaydan sonra kaçan Göçmen kaçakçısı ve aracın şoförüne yönelik yakalama çalışması devam etmektedir. Yaşanılan üzücü olayla ilgili olarak ilgililer hakkında adli ve idari soruşturma başlatılmıştır.” VAN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.